ENGLISH
  Güncelleme: 24/05/2012

Egemen Bağış’ın Brüksel Ziyareti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve beraberindeki heyet, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Belçika’nın başkenti Brüksel’e gitti. Egemen Bağış, temaslarının ilk gününde Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynder ile bir görüşme gerçekleştirdi. Egemen Bağış ve Didier Reynder görüşme sonrasında basının sorularını yanıtladı.

Egemen Bağış ve Didier Reynder

Bakan Bağış Brüksel'deki temasları kapsamında Senato Başkanı Sabine de Bethune ve Temsilciler Meclisi Başkanı André Flahaut ile görüştü.

André Flahaut ve Egemen Bağış

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış gün içindeki temaslarını Belçika’da yerleşik Türk kökenli vatandaşlarımız tarafından kurulan Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ile görüşerek tamamladı. 

Yoğun geçen Belçika ziyaretinin ikinci gününde Bağış, sırasıyla önce Akıllı şehir uygulaması ile Avrupa'da Tech-Inn City ödülü alan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ı ardından Avrupalı Çerkezler Federasyonu “EuroXase” Başkanı Levent Sürer ve beraberindeki heyeti Brüksel’deki makamında kabul etti. Görüşmeler arasında, Bağış ayrıca Sırbistan’ın Sancak Bölgesinin Brüksel'de açtığı ofisi ziyaret etti. Bağış, son olarak Türkiye-Belçika Parlamentolararasi Dostluk Grubunun bazı Belçikalı üyelerini İkametgâhta ağırlayarak programını tamamladı.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 24/05/2012 / Hit: 8,739

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı