ENGLISH
  Güncelleme: 15/05/2012

Egemen Bağış Irmak-Karabük-Zonguldak Demiryolu Hattının, Rehabilitasyonu ve Sinyalizasyonu Projesi Temel Atma Töreni’ne Katıldı

Ulaştırma operasyonel programının önceliklerinden olan Irmak – Karabük – Zonguldak hattının rehabilitasyonu ile sinyalizasyon ve telekomünikasyon sistemlerinin kurulumu projesinin temel atma töreni Sayın Bakanımızın, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım’ın, Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’in, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Taşımacılık Sektöründen sorumlu üyesi Sayın Siim Kallas’ın, Müsteşar Yardımcısı Dr. Fatih Hasdemir’in ve Sektörel Politikalar Başkanı Dr. Erol Saner’in katılım sağladığı bir tören ile gerçekleştirilmiştir.

Katılım öncesi mali yardım aracı kapsamındaki beş bileşenden üçüncüsü olan Bölgesel Kalkınma bileşeni, Çevre, Ulaştırma ve Bölgesel Rekabet Edebilirlik ana başlıklarından oluşmakta olup, operasyonel programlar vasıtası ile yürütülmektedir.

 Bugün temeli atılan bu proje Türkiye’nin demiryolu altyapısının geliştirilmesine hem de bu çerçevede Trans-Avrupa ulaştırma ağları ile daha fazla entegre olunmasına katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda ulaştırma türleri arasındaki optimum dengeye ulaşmada önemli bir adım atılmış olacaktır.

 Avrupa Birliği ile Türkiye’nin ortaklaşa finanse ettiği Türkiye’deki en büyük proje olma özelliği de taşıyan Irmak-Karabük-Zonguldak projesi yaklaşık 227 milyon avroya mal olacaktır.

Bu projenin hayata geçmesiyle toplam 415 km. uzunluğundaki hattın rayları tamamen yenilenecek, taşıma kapasitesi ve işletme hızı artırılacaktır. Proje, hat üzerindeki ulaşımı kolaylaştırmanın yanı sıra bölgeye erişilebilirliğin artması ile bölge ekonomisine önemli katkı sağlayacaktır.

Bu projede olumsuz çevresel etkilerin en aza indirilmesi için gerekli tüm önlemler alınmış, yolcu hakları ile engelli ve hareket kabiliyeti kısıtlı vatandaşlarımız da göz önünde bulundurulmuştur.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 15/05/2012 / Hit: 10,432

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı