ENGLISH
  Güncelleme: 10/05/2012

9 Mayıs Avrupa Günü Kutlandı

9 Mayıs Avrupa Günü, AB Bakanlığı ile Ankara Büyükşehir Belediyesinin himayelerinde ve AB Türkiye Delegasyonunun da katılımı ile Ankara Gençlik Parkında düzenlenen şenliklerle kutlandı. Programın açılışına Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Jean Maurice Ripert, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kamil Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin, çok sayıda bürokrat ve başkentli katıldı.

Günün erken saatlerinden itibaren, kamu kurum ve kuruluşları, Avrupa ülkeleri, 81 ilimizden gelen temsilciler ve pek çok sivil toplum örgütü tarafından stantlar açıldı, müzik dinletileri, tavla turnuvası gibi etkinlikler gerçekleştirildi.  Şenlikler çerçevesinde, havanın kararmasıyla ses, ışık ve müzik gösterisi düzenlendi.

Şenliklerin ev sahipliğini üstelenen Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, gösteriyi izlemeye gelen Ankaralılara hitaben yaptığı konuşmasında, herkesin AB gününü kutlayarak, AB sürecinin Türkiye’ye yarar getirdiğini, bu sayede ülkenin demokratik ve şeffaf bir konuma eriştiğini belirtti. Türkiye’nin bin yıldır Batı’ya doğru ilerlediğini vurgulayan Bağış, 2023 yılında Türkiye’nin Avrupa’nın 3. Büyük ekonomisi haline geleceğini de sözlerine ekledi.

Türklerin tarihinin en kötü döneminde bile Avrupalı olduğunu, bugün en zengin ve en çağdaş dönemini yaşayan Türkiye’nin, reformları uygulama sürecinde bölgesinde ilham kaynağı haline geldiğini ifade eden Bakan Bağış, pozitif gündemin müzakere süreci için bir alternatif olmadığını da belirtti.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 10/05/2012 / Hit: 10,712

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı