ENGLISH
  Güncelleme: 04/05/2012

Jean Monnet Bursiyerleri Brüksel Buluşması

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyelik hedefi çerçevesinde, Avrupa Birliği alanında uzmanlaşmış personel ihtiyacının karşılanması amacıyla yürütülmekte olan Jean Monnet Burs Programı kapsamında 2011-2012 akademik yılı bursiyerlerine yönelik Brüksel’e bir çalışma ziyareti düzenlendi.

Jean Monnet Brüksel Buluşması

2011-2012 akademik yılı bursiyerleri ve Avrupa Birliği Bakanlığı yetkililerinin katıldığı ziyarette AB’deki değişimi, gelişimi, güncel gelişmeleri sürekli ve yerinde takip edebilmek ve Türkiye’deki değişimi de eşzamanlı olarak Avrupalı muhataplarımıza göstermek ve hissettirmek amaçlanıyor.

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen Jean Monnet Burs Programı’nın Brüksel çalışma ziyareti Türkiye AB Daimi Temsilciliğinde yapılacak açılış konuşmalarıyla başladı. Daha sonra Brüksel’de lobi faaliyeti yürütmekte olan İKV, TUSKON, TURBO ve TÜSİAD yetkilileri Jean Monnet bursiyerlerine faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

JM_Bruksel_Bulusmasi

Çalışma ziyaretinin ikinci gününde ise Jean Monnet bursiyerlerinin AB Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğü, Eğitim ve Kültür Genel Müdürlüğü ile Staj Ofisi ve AB Parlamentosuna gerçekleştirecekleri ziyaretlerle son buldu.

Jean Monnet Burs Programı Hakkında

20 yılı aşkındır yürütülmekte olan Jean Monnet Burs Programı, Türkiye'deki en köklü ve en prestijli burs programlarından biri ve Türkiye – AB ilişkilerinin de en dinamik ve en renkli boyutlarından. Program temel olarak Avrupa Birliği alanında uzmanlaşmış personel ihtiyacını karşılayarak, bu alanda ihtiyaç duyulan idari kapasitenin oluşturulmasına katkı sağlamayı amaçlıyor. Bu hedefinin yanı sıra Program, AB ve Türkiye sivil toplumları arasında diyalog köprüleri kurulmasına katkıda bulunuyor.

Jean Monnet Burs programı kapsamında her yıl 100 kişiye burs verilmesi, bursların da %60’ının kamu sektörüne, %30’unun üniversitelere, %10’unun ise sivil toplum kuruluşları ve özel sektöre kullandırılması hedefleniyor.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Jean Monnet Burs Programı sadece Türkiye’ye özel bir program ve 2007 yılından bu yana Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Bursiyerler en az 3, en fazla 12 aylık dönemlerde AB üyesi ülkelerdeki bir üniversitede veya üniversiteye eş değer bir kuruluşta yüksek lisans eğitimi alıyor veya araştırma programlarına katılabiliyorlar.

Uygulamaya konulduğu 1990 yılından bu yana burs programından, kamu çalışanlarından özel sektör temsilcilerine, üniversite öğrencilerinden akademisyenlere, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden yerel yönetim çalışanlarına yararlananların sayısı yaklaşık 1.300’ü buluyor.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 04/05/2012 / Hit: 8,303

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı