ENGLISH
  Güncelleme: 27/04/2012

“İstanbul AB’ye Hazırlanıyor Projesi” Protokol İmza Töreni Gerçekleştirildi

Avrupa Birliği Bakanlığı İllerimiz AB’ye Hazırlanıyor Programı II–Bölgesel Projelere Destek Bileşeni kapsamında İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin desteğiyle yürütülecek “İstanbul AB’ye Hazırlanıyor Projesi” için ilk imzalar atıldı. 26 Nisan 2012 tarihinde İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen protokol imza törenine Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi  Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı  Dr. Kadir Topbaş’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda İstanbul Valisi  Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul'un bir Avrupa ve dünya kenti olduğunu vurguladı. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Avrupa Birliği'nin, Türkiye'nin yaşam standardını geliştiren bir olgu olduğunu, ortak çalışmalar ile günlük hayatı doğrudan etkileyecek projelerin hayata geçirildiğini vurguladı ve İstanbulsuz bir AB'nin düşünülemeyeceğini sözlerine ekledi. Açılış konuşmalarının ardından protokol imza töreni ve kokteyl düzenlendi. 

İstanbul_ABye_Hazirlaniyor

2 yıl sürmesi planlanan proje kapsamında İstanbul ilindeki 39 ilçede AB ile ilgili çalışmaların yürütülmesine destek olmak amacıyla Bakanlık tarafından her bir ilçeden sorumlu bir uzman/uzman yardımcısı görevlendirilecek. Ayrıca kaymakamlık ve ilçe belediyeleri personeline yönelik “AB Üyelik Süreci ve AB Hibe Programları” temalı bir eğitim programı, Kaymakamlık ve ilçe belediyelerinin AB üyesi ülkelerdeki muadil kuruluşlar ile ortak projeler sunabilmeleri amacıyla “Şehir Eşleştirme Programı, “Avrupa Birliği Sürecinde Türkiye’de Yerel Yönetimler” temalı iki günlük uluslararası bir sempozyum, 9 Mayıs Avrupa Günü etkinlikleri, “AB Proje Ödülü” ve “İstanbul İli En Başarılı Proje Yarışması” düzenlenecek. Proje kapsamında ayrıca “İstanbul’da AB Projeleri” kitapçığı, “Temel AB Terimleri” kitapçığı ve “Avrupa Birliği Sürecinde Türkiye’de Yerel Yönetimler” sempozyumu kitabı hazırlanacaktır.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 27/04/2012 / Hit: 15,090

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı