ENGLISH
  Güncelleme: 26/04/2012

İstanbul Avrupa Birliği’ne Hazırlanıyor

T.C.

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

BASIN DUYURUSU

İSTANBUL AVRUPA BİRLİĞİ’NE HAZIRLANIYOR

 

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “İstanbul AB’ye Hazırlanıyor Projesi”nin 26 Nisan 2012 tarihinde gerçekleşecek protokol imza töreni için İstanbul’da olacak. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Kadir Topbaş’ın da katılacakları tören Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Haliç Salonu’nda saat 12:00’de başlayacak. Tören programı davetlilerin katılacağı kokteyl ile son bulacak.

Avrupa Birliği Bakanlığı’nın İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği ile birlikte yürüteceği İstanbul AB’ye Hazırlanıyor Projesi kapsamında, bir “Şehir Eşleştirme Programı” başlatılıyor. Bu program çerçevesinde İstanbul ilindeki kaymakamlıklar ve ilçe belediyeleri, AB üyesi ülkelerdeki muadil kuruluşlarına ziyaretler yaparak AB uygulamalarına ilişkin bilgi ve deneyimlerini paylaşacaklar ve ortak projeler yürütme imkanı yakalayacaklar. AB’den ve Türkiye’den uzmanların ve yerelde görev yapan yöneticilerin katılacağı “Avrupa Birliği Sürecinde Türkiye’de Yerel Yönetimler” sempozyumu; kazananların Brüksel çalışma ziyareti ile ödüllendirileceği “AB Proje Ödülü” ve “İstanbul İli En Başarılı Proje Yarışması” projenin önemli faaliyetleri arasında.

 

“İstanbul AB’ye Hazırlanıyor Projesi” Hakkında Bilgi

 “İstanbul AB’ye Hazırlanıyor Projesi”, Avrupa Birliği Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde yürütülecek. Projenin temel hedefi; İstanbul’da valilik, kaymakamlık ve yerel yönetimlerin AB ile ilgili konularda yeterli bilgi ve kapasiteye sahip olmasına, AB müktesebatının yerel düzeyde doğru ve etkin olarak uygulanabilmesine ve AB’nin bu süreçte sunduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmesine katkı sağlamak.

Proje kapsamında, İstanbul ilindeki 39 ilçede AB ile ilgili çalışmaların yürütülmesine destek olmak amacıyla Bakanlık tarafından her bir ilçeden sorumlu bir uzman/uzman yardımcısı görevlendirildi.

 

“İstanbul AB’ye Hazırlanıyor Projesi” Faaliyetleri

Kaymakamlık ve ilçe belediyeleri personeline yönelik “AB Üyelik Süreci ve AB Hibe Programları” temalı bir eğitim programı düzenlenecek.

Kaymakamlık ve ilçe belediyelerinin AB üyesi ülkelerdeki muadil kuruluşlar ile AB müktesebatının yereldeki uygulamalarına yönelik bilgi ve deneyim alışverişi yapabilmelerini ve ortak projeler sunabilmelerini teminen “Şehir Eşleştirme Programı” başlatılacak.

“Avrupa Birliği Sürecinde Türkiye’de Yerel Yönetimler” temalı uluslararası bir sempozyum düzenlenecek. Sempozyumda ayrıca belediye ve kaymakamlıkların AB standartlarındaki iyi uygulama örneklerinin yer alacağı bir “İyi AB Uygulamaları Sergisi” düzenlenecek.

En çok AB projesi kabul edilen ilçenin ödüllendirileceği bir “AB Proje Ödülü” ve İstanbul ilinde uygulanmış ve/veya hâlihazırda uygulanmakta olan projelerin farklı kategorilerde değerlendirileceği “İstanbul İli En Başarılı Proje Yarışması” düzenlenecek ve ödül kazanan kuruluş temsilcilerine yönelik bir Brüksel çalışma ziyareti organize edilecek.

“İstanbul’da AB Projeleri”,Temel AB Terimleri” ve “Avrupa Birliği Sürecinde Türkiye’de Yerel Yönetimler” sempozyum kitapçıkları hazırlanacak.

Ayrıca tarafların işbirliği içerisinde 9 Mayıs Avrupa Günü etkinlikleri düzenlenecek.




Güncelleme: 26/04/2012 / Hit: 13,620

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı