ENGLISH
  Güncelleme: 11/04/2012

“Başkent AB Yolunda Kenetleniyor” Projesi Kapanış Toplantısı ve 2012 Yılı 1. AB UDYK Toplantısı

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen “İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor Programı” kapsamında desteklenen “Başkent AB Yolunda Kenetleniyor” projesi çerçevesinde 10 Nisan 2012 tarihinde proje çıktılarını kamuoyuna tanıtmak amacıyla bir kapanış toplantısı gerçekleştirildi. Ayrıca, bu anlamlı etkinlik Ankara ili 2012 yılı 1. Avrupa Birliği Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu (AB UDYK) toplantısı ile birleştirildi.

Ankara ili AB UDYK üyelerinin hazır bulundukları toplantı, İl AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Sayın Dr. Şentürk UZUN’un “Başkent AB Yolunda Kenetleniyor” projesine ilişkin sonuçları katılımcılarla paylaştığı konuşmasıyla başlamıştır.

Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Sayın M. Haluk ILICAK yaptığı açılış konuşmasında Avrupa Birliği Bakanlığı’nın yereldeki AB çalışmalarına verdiği destekler ve Türkiye-AB müzakerelerindeki güncel durum hakkında dinleyicileri bilgilendirdi. Sayın Büyükelçi ILICAK, "AB sürecini önemsiyoruz. AB süreci, halkımızın yaşam standardının istenilen düzeye gelmesi açısından önemli." diye konuştu.

Sayın Büyükelçi ILICAK’ın ardından kürsüye gelen Ankara Valisi Sayın Alâaddin YÜKSEL de “Başkent AB Yolunda Kenetleniyor” projesi ile Ankara ilinde AB ile ilgili farkındalığın arttığına dikkat çekti ve "Türkiye Cumhuriyeti'nin AB ile buluşmasında ısrarla sürdürdüğü, sabırla sürdürdüğü AB ile olan ilişkiler nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın başkent Ankara, Türkiye Cumhuriyeti'nin ayrılmaz parçası olan medeniyet yolunda yürümeye devam edecektir" dedi.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 11/04/2012 / Hit: 7,207

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı