ENGLISH
  Güncelleme: 10/04/2012

Türkiye-AB Ortaklık Komitesi 120. Kez Toplanıyor

BASIN DUYURUSU

TÜRKİYE-AB ORTAKLIK KOMİTESİ 120. KEZ TOPLANIYOR

Türkiye ile Avrupa Ekonomik Topluluğu arasında 1 Aralık 1964 tarihinde yürürlüğe giren Ankara Anlaşması çerçevesinde kurulan Türkiye-AB Ortaklık Komitesi’nin 120. Toplantısı 12 Nisan 2012 tarihinde Brüksel’de gerçekleştirilecek.

İlişkilerin teknik düzeyde takibini yürüten Ortaklık Komitesi, ortaklık ilişkisi ve müzakere sürecindeki son gelişmeleri ve sorunları ele alacak.  Ortaklık Komitesinin gündeminde “Müzakere Süreci” ve “Vize” konularının yanı sıra,  “Siyasi ve Ekonomik Kriterler", “Adalet ve İçişleri”, “Mali Yardımlar”, “Enerji”, “Ulaştırma”, “Çevre”, “Gümrük Birliği” ve “Serbest Ticaret Anlaşmaları” başlıkları da yer alıyor. Komite Türk hükümetinin temsilcileri, AB üyesi devletler, AB Konseyi ve Avrupa Komisyon temsilcilerinden oluşuyor.

Türk heyeti , Ortaklık Komitesi çalışmalarının koordinasyonunu yürüten Avrupa Birliği Bakanlığı’nın yani sıra, Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Gümrük ve Ticaret bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı  temsilcilerinden oluşuyor.  

Türkiye ve AB arasında en üst düzey karar alma organı olan ve Bakanlar düzeyinde toplanan Ortaklık Konseyi’nin ise Haziran ayında toplanması öngörülüyor.

Basına saygıyla duyurulur.



Güncelleme: 10/04/2012 / Hit: 13,587

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı