ENGLISH
  Güncelleme: 28/03/2012

Karadeniz Havzasında SÖİ Programı Hibe Faydalanıcısı Eğitimi Egemen Bağış'ın Katılımlarıyla Gerçekleştirldi

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Bakanlığımızın “Ulusal Otorite” görevini üstlendiği ENPI Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programının birinci teklif verme çağrısı kapsamında uygulanan projelerin Türk ortaklarına yönelik olarak 28 Mart 2012 tarihinde Bakanlığımızın İstanbul Ortaköy Ofisinde gerçekleştirilen “Proje Tanıtımı ve Hibe Faydalanıcısı Eğitimi”ne katılmıştır.

Bakan Bağış, etkinlikte yaptığı konuşmada, “küçük” bütçeli bu Programın havzada yer alan ülkelerdeki sivil toplum örgütlerinin ve yerel yönetimlerin işbirliğine olanak tanıması dolayısıyla, esasen, “büyük” önem arz ettiğine dikkat çekmiştir. Sayın Bağış, ayrıca, bu anlayışla devam eden işbirliği sürecinin Karadeniz Havzasında yapıcı diyalogun ve iyi ilişkilerin geliştirilmesine de katkı sağlayacağını ifade etmiştir.

Etkinliğin ilk bölümünde, Türk ortakların yer aldığı 9 projenin içeriği, uygulamadaki son durum ve karşılaşılan güçlükler konusunda sunumlar yapılmıştır. Hibe Faydalanıcısı Eğitiminin verildiği ikinci bölümde ise, ihale süreçleri başta olmak üzere uygulamada öne çıkan hususlar ile usulsüzlük farkındalığı ve önlemleri gibi konularında Bakanlığımız ve Merkezi Finans ve İhale Birimi yetkililerince bilgi verilmiştir.

Etkinlik, sınırlı bütçelere sahip olmanın çok ötesinde Türkiye’nin AB yolunda yorulmaz istekliliğinin, komşuları ve onların halkları ile kaynaşma iradesinin güçlü birer göstergesini oluşturan dokuz projeye Avrupa Birliği Bakanlığının verdiği önem ve desteğin devamlılığını ifade etmektedir.  


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 28/03/2012 / Hit: 8,279

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı