ENGLISH
  Güncelleme: 29/03/2012

İllerimiz AB’ye Hazırlanıyor Programı ΙΙ “Bölgesel Projelere Destek Bileşeni” 4. Ve 7. İstişare Toplantıları

İllerimiz AB’ye Hazırlanıyor Programı II kapsamında 26 Mart 2012 tarihinde Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Dr. Mehmet Cangir’in başkanlığında Hatay İl AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı ve Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş valilik AB birimleri personelinin katılımlarıyla “Bölgesel Projelere Destek Bileşeni” 4. istişare toplantısı gerçekleştirildi.



Sayın Cangir’in açılış konuşmasında söz konusu bileşen hakkında katılımcıları bilgilendirilmesinin ardından söz alan Proje Uygulama Başkanı Sayın Bülent Özcan “Gıda Güvenliği, Veterinerlik ve Bitki Sağlığı” konulu proje hakkında detaylı bilgi verdi.

Toplantı İçişleri Bakanlığı, Tarım ve Balıkçılık Başkanlığı ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı temsilcilerinin söz konusu bileşen çerçevesinde hazırlanacak proje ile ilgili değerlendirmeleriyle sona erdi.

26 Mart 2012 tarihinde öğleden sonra da Avrupa Birliği Bakanlığı’nın 2012 yılında hayata geçecek İllerimiz AB’ye Hazırlanıyor-II Programı Bölgesel Projelere Destek Bileşeni kapsamında Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şırnak Valilikleri tarafından yürütülmesi öngörülen “Kültürel Mirasın Korunması ve Tanıtılması” konulu projenin geliştirilmesine dönük olarak Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Mehmet Cangir’in başkanlığında istişare toplantısı düzenlendi.Toplantı Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şırnak İl AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcıları, Avrupa Birliği Bakanlığı Sosyal Bölgesel ve Yenilikçi Politikalar Başkanı Sayın Deren Doğan Yavuz, Sivil Toplum İletişim ve Kültür Başkanlığı, Siyasi İşleri Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Kültür ve Turizim Bakanlığı uzmanlarının katılımları ile gerçekleştirildi.



Sayın Cangir’in açılış konuşmasında söz konusu bileşen hakkında katılımcıları bilgilendirilmesinin ardından söz alan Proje Uygulama Başkanı Sayın Bülent Özcan “Kültürel Mirasın Korunması ve Tanıtılması” konulu proje hakkında detaylı bilgi verdi.

Toplantıda ayrıca Sosyal, Bölgesel ve Yenilikçi Politikalar Başkanı Deren Doğan Yavuz projenin önemine dikkat çekerek faaliyetlerin AB Politikaları ile uyumlaştırılması konusunda Başkanlıklarının gereken desteği vereceğini belirtti.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 29/03/2012 / Hit: 7,024

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı