ENGLISH
  Güncelleme: 25/03/2012

Avrupa Birliği Ve Türkiye Siyasal Diyaloğu Toplantısında Sivil Toplum Diyaloğu Kareleri

AB-Türkiye Siyasi Diyalog Toplantısı için Brüksel’de bulunan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış, AB-Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu Fotoğraf Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından, AB katılım öncesi mali destek fonlarıyla hayata geçirilen Sivil Toplum Diyaloğu programı kapsamında düzenlenen “Turkey-EU: The Human Link” Fotoğraf Sergisi, program çerçevesinde, tarım, balıkçılık, kültür ve sanat alanlarında yürütülen ve Avrupa ve Türkiye’den sivil toplum örgütlerini ortak çalışmalarda bir araya getiren projeleri ve bu projelerin AB-Türkiye ilişkilerine etkisini izleyicilere sunuyor.

Avrupa Komisyonu Berlaymont Binasında gerçekleşen açılışa, çok sayıda gazeteci ve AB Genişleme Genel Müdürlüğü’nden Alexandra Cas Granje da katıldı.

Sayın Bağış yaptığı konuşmada, sergiyi AB’nin kalbi Brüksel’de açmış olmanın önemini dile getirirken, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik hedefiyle ortaya koyduğu çalışmaları ve Türkiye-AB arasındaki sivil toplum ortaklığının başarılarını Brüksel’de anlatabiliyor olmaktan memnun olduğunu ifade etti.

Bakan Bağış aynı zamanda Türkiye’nin Avrupa Birliği’nin o eksik aile fotoğrafını tamamladığını da dile getirirken, insandan insana olan bu bağlantının canlı tutulduğu sürece Türkiye ve AB arasındaki bağları kimsenin koparmaya gücünün yetmeyeceğini belirtti.

İzleyicilere, Sivil Toplum Diyaloğu projesi kapsamında gerçekleştirilen ortaklıklar ve bu ortaklıklar sayesinde oluşturulan güçlü diyalogdan örnekler de veren Bağış, Türkiye’nin AB sürecinde önünde en büyük engeli teşkil eden önyargıların da, bu güçlü diyalog sayesinde yıkıldığını da sözlerine ekledi.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 25/03/2012 / Hit: 10,623

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı