ENGLISH
  Güncelleme: 24/03/2012

Egemen Bağış Brüksel Forum’una katıldı

Egemen Bağış Brüksel Forum’una katıldı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, German Marshall Fund tarafından 23-25 Mart 2012 tarihlerinde Brüksel’de düzenlenen Brüksel Forumu’na (Brussels Forum) katıldı.

Brüksel Forumu’nda her sene, Kuzey Amerika ve Avrupa’nın önde gelen siyasetçileri, şirketleri ve entelektüelleri bir araya gelerek Atlantik’in her iki yakasının da mücadele ettiği sorunları masaya yatırıyor. Çok sayıda parlamento üyesinin, NATO’dan temsilcilerin, akademisyenlerin, gazetecilerin ve şirket temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen 2012 toplantısında, “Küresel Güç Avrupa”dan “İran Açmaz”ına, “Gıda Güvenliği”nden “2012 ABD Seçimleri”ne kadar pek çok konu tartışılıyor.

Bakan Bağış, German Marshall Fund Brüksel Ofisi Yöneticisi Dr. Ian Lesser’in yönettiği ''Kaygan bölgede AB-Türkiye-ABD: Kilit ortaklar aynı tarafta mı?” başlıklı oturuma, Avrupa Parlamentosu üyesi Alexander Graf Lambsdorff, İtalyan Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Nathalie Tocci ve Ortadoğu Barışı İçin S. Daniel Abraham Merkezi Başkanı Robert Wexler ile birlikte katıldı.

Basına kapalı yapılan oturumun ardından basın açıklaması yapan Bağış, Forum’daki konuşmasında “Türkiye’yi kim kaybetti” tartışmasının anlamlı olmadığını, Türkiye’nin her geçen gün büyüyerek, daha demokratik, daha güçlü bir ülke haline geldiğini ifade ettiğini söyledi. Bakan Bağış, Avrupa Birliği’nin uluslararası barış merkezi olmak istiyorsa Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu; özellikle Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki dengeleri sağlamada Türkiye’nin kilit rol oynadığını belirtti. Vize sorununa da dikkat çeken Bağış, Avrupa Birliği ülkelerinin Türkiye’ye yönelik katı vize tutumunun Avrupa’nın içine düştüğü akıl tutulmasından kaynaklandığını kaydetti.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 24/03/2012 / Hit: 8,711

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı