ENGLISH
  Güncelleme: 19/03/2012

Egemen Bağış’ın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 97. Yıldönümü Mesajı

T.C.

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANI VE BAŞMÜZAKERECİ SAYIN EGEMEN BAĞIŞ’IN

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİNİN 97. YILDÖNÜMÜ MESAJI

97. yıldönümünü idrak ettiğimiz Çanakkale Zaferi, Türk milletinin yeniden diriliş destanı olduğu gibi dünya tarihinin de seyrini değiştiren bir kardeşlik abidesidir.

Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, etnik kökeni, mezhebi ne olursa olsun vatan toprakları için savaşmış ve bugün Çanakkale’de omuz omuza yatan şehitlerimiz Türk milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin de en güçlü nişanesidir.

Çanakkale Zaferi, inancın, azmin ve kararlılığın simgesidir.

Çanakkale Zaferi, umudunu kaybetmiş bir milletin inançla ve cesaretle, birbirine sarıldığı takdirde nasıl düştüğü yerden kalkabildiğinin sembolüdür.

Çanakkale, şair Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın ifadesiyle “Yeni Türkiye’nin Önsözüdür.”

Hükümet olarak bütün çabamız, bu önsöze layık bir yeni Türkiye destanı yazarak gelecek nesillere daha demokratik, daha müreffeh bir ülkeyi emanet edebilmek içindir.

İstiklali tehlikeye düştüğünde hiç düşünmeden Çanakkale’de tek ses, tek yürek olan Türk milleti, bugün Avrupa Birliği süreciyle şekillenen istikbal mücadelesinde de tek vücut halinde yoluna devam edecektir.

Çifte standartlarla, gündelik siyasi kaygılarla istismar ve bloke edilen Avrupa Birliği katılım müzakerelerimizde, “Çanakkale Geçilmez” ruhu, diklenmeden dik durma ilkemizin de en önemli ilham kaynağı olarak bizlere cesaret veriyor.

Çanakkale hatırası, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefine ışık tutmaya devam edecektir.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97.yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bütün İstiklal kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle, şükranla anıyoruz.

 

 



Güncelleme: 19/03/2012 / Hit: 14,771

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı