ENGLISH
  Güncelleme: 14/03/2012

Başkent AB Yolunda Kenetleniyor Projesi “22. Fasıl: Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu Paneli”

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen "İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor Programı" kapsamında desteklenen “Başkent AB Yolunda Kenetleniyor Projesi” çerçevesinde düzenlenen “22. Fasıl: Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu Paneli” 13 Mart 2012 tarihinde Ankara’da düzenlendi.

İl AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Sayın Dr. Şentürk UZUN ve Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanı Sayın Bülent ÖZCAN’ın açılış konuşmalarını yaptığı panelde ilçe kaymakamları, il müdürleri, üniversite rektör yardımcıları ve temsilcileri, Ankara Kalkınma Ajansı temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de yer aldı.

Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanı Sayın Bülent ÖZCAN açılış konuşmasında Avrupa Birliği Bakanlığı’nın yereldeki AB çalışmalarına verdiği destekler ve önümüzdeki dönemde Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yerelde yürütülecek programlar konusunda dinleyicileri bilgilendirdi. Sayın ÖZCAN’ın ardından kürsüye gelen İl AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Sayın Dr. Şentürk UZUN ise “Başkent AB Yolunda Kenetleniyor Projesi” kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Açılış konuşmalarının ardından Avrupa Birliği Bakanlığı Sosyal Bölgesel ve Yenilikçi Politikalar Başkanı Sayın Deren Doğan Yavuz’un başkanlığında ““22. Fasıl: Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu Paneli” gerçekleşti. Panelde ilk olarak Avrupa Birliği Bakanlığı Sosyal Bölgesel ve Yenilikçi Politikalar Başkanlığı AB İşleri Uzmanı Sayın Aylin Çağlayan ÖZCAN “AB Müzakere Süreci ve Türkiye’nin AB Bölgesel Politikasına Uyum Çalışmaları” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Sayın Çağlayan ÖZCAN’ın ardından Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanlığı AB İşleri Uzmanı Sayın Dr. Ferda AKGÜL “Bölgesel Gelişme Politikaları Çerçevesinde AB Mali Yardımları” konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Kahve arasının ardından ilk olarak Kalkınma Bakanlığı Planlama Uzmanı Sayın Burcu Miraç DIRAOR “Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu Faslı ve Türkiye’deki Son Gelişmeler” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Panelde son olarak Ankara Kalkınma Ajansı İş Geliştirme ve Strateji Uzmanı Sayın Nedim SÖZEN “Kalkınma Ajansları ve Fon İmkanları” konusunda katılımcılara bilgi verdi.

Panel soru-cevap bölümü ile son buldu.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 14/03/2012 / Hit: 14,158

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı