ENGLISH
  Güncelleme: 12/03/2012

Egemen Bağış’ın Avrupa Terör Kurbanları Günü Mesajı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 11 Mart Avrupa Terör Kurbanları Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

AVRUPA TERÖR KURBANLARI GÜNÜ MESAJI (11 MART 2012)

Avrupa Birliği tarafından her yıl Terör Kurbanları Günü olarak anılan ve 2004 Madrid saldırılarının da 8. yıldönümü olan bu önemli günde bir kez daha terörü lanetliyoruz.

Madrid saldırıları da göstermiştir ki terörün dili, dini, ırkı yoktur. Terör insanlığın ortak meselesidir ve bütün insanlığı tehdit etmektedir. Dünya ile birlikte terörün de küreselleştiği bir süreçte terörle mücadelede işbirliğini de küreselleştirmek artık bir zaruret halini almıştır.

Yaklaşık 40 yıldır terör örgütü PKK ile mücadele eden bir ülke olarak Türkiye her zaman terörle mücadelede işbirliği noktasında öncü ülkelerden biri olmuştur.

Biz ‘senin teröristin iyi, benimki kötü” gibi bir yaklaşımı asla kabul etmeyiz. ‘Bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ gibi bir anlayışı ahlaki bulmadığımız gibi tamamen reddederiz.

Bir kişinin birle güvende olmadığı bir dünyada hiç kimse güvende değil demektir O yüzden terörle mücadelede uluslar arası işbirliğine her zamankinden daha fazla sahip çıkılmalı, terörle mücadele edilirken terör zeminini de tamamen ortadan kaldıracak köklü ve eşzamanlı adımlar daha fazla geciktirilmeksizin hayata geçirilmelidir.

Avrupa Birliği’nin terör kurbanlarını hatırlarken, medyada terör örgütüne ait unsurların sıklıkla yer aldığını ifade etmesi, buna mukabil terör mağdurlarına yer verilmemesinden şikayet etmesi son derece manidardır.

Terör propagandası yaptığı ve terör örgütü tarafından finanse edildiği artık mahkeme kararıyla tescillenmiş televizyon kanallarının halen Avrupa Birliği ülkelerinde faaliyet göstermesi bu konuda Birliğin samimiyetinin ve güvenilirliğinin sorgulanmasına yol açıyor.

Unutmamak gerekir ki terör örgütü PKK Türkiye’de masum halka silah doğrulturken, yurt dışında da Avrupa gençliğine uyuşturucu silahını doğrultmuş durumdadır.

O yüzden bir kez daha tekrarlamakta fayda görüyoruz ki Londra’nın güvenliği,  Paris’in, Berlin’in, Roma’nın ve hatta Washington’un güvenliği Hakkâri’den başlar. Türkiye’nin PKK ile mücadelesine yeterli desteği vermeyip bunun üzerine bir de kendi ülkelerinde bu terör örgütüne güvenilir liman sağlayan ülkeler unutmasınlar ki bizatihi bu belanın hedefindedirler.

Terör kurbanlarını anarak 8 yıldır örnek bir sorumluluk gösteren Avrupa Birliği’nin, aynı hassasiyeti AB ile üyelik müzakereleri yürüten Türkiye’nin PKK ile mücadelesinde de göstermesini bekliyoruz.

Bu vesile ile bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi, şehit ve gazi yakınlarımızı da minnetle selamlıyoruz.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 12/03/2012 / Hit: 8,610

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı