ENGLISH
  Güncelleme: 22/02/2012

Balıkçılık Politikaları Toplantısı ve Küçükçekmece Balık Pazarının Açılışı Gerçekleştirildi

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen Sivil Toplum Diyaloğu II Tarım ve Balıkçılık Hibe Programı kapsamında desteklenen Küçükçekmece Belediyesi’nin AB Standartlarının Küçükçekmece Perakende Balık Pazarında Uygulanması Projesi “Balıkçılık Politikaları Toplantısı” Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen BAĞIŞ, ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Sayın Aziz YENİAY’ın katılımlarıyla 22 Şubat 2012 tarihinde gerçekleştirildi.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Sayın Aziz YENİAY, yaptığı açılış konuşmasında proje kapsamında artık, balıkçıların bir merkezde toplandığını ve verilen eğitimlerle üretimden tüketime sağlıklı balıkçılığın gerçekleştirildiğini vurguladı.

Daha sonra kürsüye gelen Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen BAĞIŞ “AB Standartlarının Küçükçekmece Perakende Balık Pazarında Uygulanması Projesi” ile AB fonları kullanılarak Türkiye’nin Avrupa Birliği Standartlarının üstünde bir balık pazarına kavuştuğunu belirtti. Su ürünlerinin AB’ye tek hayvansal ihraç ürünümüz olduğunu ifade eden Bağış, proje kapsamında 35 ilde balıkçılık konusunda çalışmalar yapıldığını belirtti.

Protokol konuşmalarının ardından Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Dr. Mehmet CANGİR moderatörlüğünde Sivil Toplum Diyaloğu II Balıkçılık Projelerinin sunumu gerçekleştirildi.

Toplantının ardından proje kapsamında yenilenen Küçükçekmece Balık Pazarı’nın açılış töreni gerçekleştirildi.

Toplantının öğleden sonraki ilk bölümünde Sivil Toplum Diyaloğu II Tarım ve Balıkçılık Hibe Programı kapsamında hibe sağlanan balıkçılık konusundaki projelerin AB Ülkelerinden gelen proje ortaklarının sunumlarının yer aldığı “Sivil Toplum Diyaloğuna AB’den Bakış” konulu oturum yapıldı. Son bölümde ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü temsilcileri, İstanbul Üniversitesi temsilcileri ve AB Türkiye Delegasyonu temsilcilerinin de katıldıkları AB Balıkçılık Politikaları ve AB müktesebatı Uyum Paneli gerçekleştirildi.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 22/02/2012 / Hit: 10,622

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı