ENGLISH
  Güncelleme: 14/02/2012

5. Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı Gerçekleştirildi

Sivil Toplumla Diyalog Toplantılarının beşincisi, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın himayelerinde 14 Şubat 2012 tarihinde İstanbul’da düzenlendi. Bakan Egemen Bağış’ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıda farklı inanç gruplarına mensup vatandaşlarımızın Avrupa Birliği üyelik sürecimiz çerçevesinde sorunları ve çözüm önerileri ele alındı.

5. Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANI VE BAŞMÜZAKERECİ SAYIN EGEMEN BAĞIŞ’IN HİMAYELERİNDE

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI SİVİL TOPLUMLA DİYALOG TOPLANTILARI – 5

BASIN BİLDİRİSİ

(14 Şubat 2012, İstanbul)

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış’ın himayelerinde düzenlenmekte olan sivil toplum toplantılarının 5’incisi, “Sivil Toplumla Diyalog Toplantıları-5” başlığı altında 14 Şubat 2012 tarihinde İstanbul The Marmara Taksim Otelinde gerçekleştirilmiştir. Bahsekonu toplantılar çerçevesinde daha önce "AB Sürecinde Sivil Toplum", "AB Sürecinde Kadınlarımız", “Yeni AB Stratejisi ve Üyelik Müzakereleri Sürecimiz” ve “AB Fonları, Gençlik ve AB, Vize ve Yerel Yönetimler” konularında dört ayrı toplantı düzenlenmiştir.

Bugün gerçekleştirdiğimiz, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, farklı inanç gruplarına mensup vatandaşlarımızın sorunlarını dinledik, bu sorunların çözümüne yönelik olarak sivil toplum kuruluşlarımızın görüş ve önerilerini aldık ve Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunduk. Sivil toplum diyaloğuna verdiğimiz önemin bir göstergesi olarak toplantıda, farklı inanç grupları sivil toplum kuruluşlarından Sayın Lolita Asil (Süryani Cemaati, Vakıf Yönetim Kurulu Genel Sekreteri), Sayın İvo Molinas (Şalom Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni), Sayın Bedros Şirinoğlu (Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı), Sayın Rinaldo Marmara (Latin Katolik Cemaati Basın Sözcüsü) ve Sayın Andreas Rombopulos (İho Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni) birer konuşma yapmışlardır.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış, konuşmasında, siyasi ve sosyal alanlarda görüş ve değerlendirmelerini paylaşmıştır.

Sayın Bağış, konuşmasında, siyasi alanda yapılan reformların tam ve eksiksiz olarak uygulanmasının ve bu hususta sivil toplum kuruluşlarından gelecek katkıların önemine değinmiştir. Avrupa Birliği sürecinin bir çağdaşlaşma projesi olduğunu belirten Sayın Bağış, vatandaşlarımızın demokrasi, hukukun üstünlüğü ve özgürlükler alanlarında hak ettiği en üst seviyeye erişmesinin hedeflendiğini vurgulamıştır. Devamında milletimizin, modernleşme ve demokratikleşme yolunda tam iradeye sahip olduğunu ve sivil toplum kuruluşlarının bu sürece önemli katkılarda bulunduğunu görmekten duyduğu memnuniyeti ifade etmiştir.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Bağış, ayrıca, katılımcı ve çoğulcu demokrasinin olmazsa olmaz koşulu olan çok seslilik anlayışının öneminin altını çizmiş, yapılan reformların kağıt üzerinde kalmaması, uygulamada da aynı kararlılıkla ilerlenmesi ve reformların benimsenmesinde sivil toplumun önemli bir rol üstlenmesi gerektiğini belirtmiştir.

Basın bildirisi için lütfen tıklayınız (pdf).


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 14/02/2012 / Hit: 9,656

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı