ENGLISH
  Güncelleme: 03/02/2012

"Avrupa Bütünleşme Sürecinde Etkinliklerle Bursa Projesi" Kapanış Toplantısı Gerçekleştirildi

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen "İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor Programı" kapsamında desteklenen "Avrupa Bütünleşme Sürecinde Etkinliklerle Bursa" projesinin kapanış toplantısı ve 2012 Yılı Birinci AB UDYK toplantısı Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Bursa Valisi Sayın Şahabettin Harput’un katılımları ile 2 Şubat 2012 tarihinde Bursa'da gerçekleştirildi.

İl AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta’nın “Avrupa Bütünleşme Sürecinde Etkinliklerle Bursa” Projesinin sonuçlarını anlatan sunumundan sonra Bursa Valisi Sayın Şahabettin Harput yaptığı konuşmasında, Bursa Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi’nin İçişleri Bakanlığı’nın Genelgesi sonrası kurulmasına rağmen kısa sürede çok büyük mesafe kaydettiğini belirtti. Merkezin amacının Bursa’daki her vatandaşın AB süreci hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamak olduğunu ve bu süreç içinde birçok proje gerçekleştirdiklerini ifade eden Vali Harput, verdiği desteklerden ötürü Avrupa Birliği Bakanlığı’na teşekkür etti. Daha sonra kürsüye gelen Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış, Bursa’nın AB Sürecinde çok önemli bir yeri olduğunu ve “Avrupa Bütünleşme Sürecinde Etkinliklerle Bursa Projesi” kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerle AB farkındalığının Bursa’da üst düzeye çıktığını belirtti. Bursa’nın AB fonlarından yararlanma oranının da kendilerini ümitlendirdiğini ifade eden Bağış, "İnşallah Bursa AB fonlarından daha çok yararlanacak. yeni birtakım fon imkanları sağlayacağız. Umut ediyoruz ki güzel projeleri değerlendirerek Bursa'ya çekeceğiz" dedi.

Toplantı, Bakan Bağış’ın Proje kapsamında gerçekleştirilen “AB Eğitim ve Gençlik Programları Tanıtımı” ve “Proje Hazırlama Eğitimi” katılımcılarına sertifikalarını vermesi ile sona erdi.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 03/02/2012 / Hit: 13,349

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı