ENGLISH
  Güncelleme: 31/01/2012

Türk Yerel Medyası AB Yolunda Projesi Onuncu ve Son Bölgesel Bilgilendirme Semineri Mersin de Gerçekleştiriliyor



Türk Yerel Medyası AB Yolunda" Projesi Onuncu ve Son Bölgesel Bilgilendirme Semineri Mersin'de Gerçekleştiriliyor 


Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış himayelerinde Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen ve İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği'nce desteklenen "Türk Yerel Medyası AB Yolunda" projesinin onuncu ve son bölgesel bilgilendirme semineri, 30-31Ocak tarihleri arasında Mersin’de gerçekleştiriliyor.

 

Seminer açılışına bir video mesajı gönderen Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Türk Yerel Medyası AB Yolunda” projesiyle AB sürecinin ve reformların dostu olan yerel medyanın bu sürece yapacağı değerli katkıları önemsiyor ve sizlerin birikimlerinden, sizlerin görüş ve önerilerinden istifade etmeyi amaçlıyoruz” dedi ve  “Türk Yerel Medyası AB Yolunda” projesinin ikincisinin müjdesini verdi.

 

Seminer açılışında İngiltere Büyükelçiliği Ekonomi ve Siyasetten Sorumlu Diplomatı Andrew Connell, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Mersin Vali Yardımcısı M. Suphi Olcay ve AB Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Nuri Yaşar birer konuşma gerçekleştirdiler.

 

AB Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Nuri Yaşar konuşmasında“Türk Yerel Medyası AB Yolunda” projesinin halkımızın Avrupa Birliği sürecine katılımının sağlanması noktasında yerel medyanın misyon üstlenmesi için önemli bir fırsat oluşturduğunu belirtti.

 

Mersin, Adana, Hatay, Karaman, Niğde ve Osmaniye illerinden yerel medya mensuplarının katılımıyla iki gün boyunca devam edecek seminerde, katılımcılar AB'ye katılım sürecimiz, bu süreçte gerçekleştirilen çalışmaların günlük hayatımıza etkileri ve medyaya yönelik proje ve programlar hakkında bilgilendiriliyor. Seminer kapsamında, katılımcılara AB sürecini daha bilinçli ve yakından takip etmelerini kolaylaştıracak bilgiler de veriliyor.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 31/01/2012 / Hit: 6,984

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı