ENGLISH
  Güncelleme: 17/01/2012

AB İletişim Gönüllülerine Üçüncü Eğitim Verildi

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "AB İletişim Gönüllüleri" programının üçüncü eğitimi 16-17 Ocak 2012 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirildi.


Türkiye'nin Avrupa Birliği İletişim Stratejisi (ABİS) çerçevesinde ve 2011 Avrupa Gönüllülük Yılı etkinlikleri kapsamında hayata geçirilen programa başvuran yüzlerce genç arasından seçilen İletişim Gönüllülerine ilk eğitim 9-10 Nisan 2011 tarihlerinde İstanbul'da, ikinci eğitim ise 21-22 Nisan 2011 tarihlerinde Ankara'da verilmişti.
Avrupa Birliği Bakanlığı'nda 12 ilden 20 İletişim Gönüllüsüne üçüncü eğitim çerçevesinde, "AB'nin Kurumsal Yapısı ve Hukuk Düzeni", "Katılım Politikası ve Müzakere Süreci", " Türkiye-Avrupa Birliği Mali İşbirliği" "Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından uygulanan "Sivil Toplum Diyaloğu" Projeleri", "AB ve Türkiye: Siyasi Reform Süreci", "Avrupa Birliği İletişim Stratejisi (ABİS) ve AB'nin Günlük Hayatımıza Etkileri" ve "İletişim Eğitimi" konularında bilgilendirmede bulunuldu.
AB İletişim Gönüllüleri, aldıkları eğitimin ardından Türkiye genelinde, okullara ve sivil toplum kuruluşlarına Avrupa Birliği, AB-Türkiye müzakere süreci ve Avrupa Birliği'nin günlük hayatımıza somut etkileri hakkında bilgi verecekler. Bulundukları şehirlerde Valilik bünyesinde yer alan AB Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu ile temas halinde olarak, şehirlerindeki AB etkinliklerine katılacak, liselerin AB Kulüplerinde, Gençlik Merkezlerinde ya da benzeri sosyal platformlarda AB'yi anlatacak, Avrupa Birliği Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği veya destek verdiği etkinliklere katkıda bulunacaklar.
Eğitimin ardından, İletişim Gönüllülerine sertifikaları ve kimlik kartları verildi.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 17/01/2012 / Hit: 10,093

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı