ENGLISH
  Güncelleme: 29/12/2011

* "Gelişen Malatya AB'ye Hazırlanıyor" Projesi Kapsamında AB Müktesebatı ve Proje Hazırlama Eğitimleri Verildi

Avrupa Birliği Bakanlığının "İllerimiz AB ye Hazırlanıyor" programı kapsamında yürütülmekte olan "Gelişen Malatya AB'ye Hazırlanıyor" projesi çerçevesinde Fırat Kalkınma Ajansı eğitim salonunda il ve ilçelerdeki kamu çalışanları, belediyeler ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerine yönelik olarak AB müktesebatı ve proje hazırlama eğitimleri verildi.

Üç hafta boyunca devam eden eğitimlerin ilk haftasında sivil toplum kuruluşları temsilcileri çeşitli kamu kurumları personeli ve bireysel başvuru yapan kişilere, İkinci hafta ildeki tüm kamu kurumu personeline, son hafta ise ilçe kamu ve belediye çalışanlarına yönelik eğitimler verildi.

Eğitimlerde "Gelişen Malatya AB'ye Hazırlanıyor" projesinin tanıtımı yapılarak, il AB Proje Ofisi proje uzmanları tarafından proje kapsamında bugüne kadar yapılan faaliyetler anlatılıp, Avrupa Birliği Bakanlığı'nın görevleri ile ilgili kısa bilgiler verildi. AB'nin tarihçesi, kurumları ve işleyişi, derinleşme ve genişleme süreçleri ve AB- Türkiye ilişkileri hakkında bilgilendirme yapıldı. AB sürecinin önemi vurgulandı. Daha sonra proje ortağı Fırat Kalkınma Ajansı proje uzmanları tarafından Avrupa Birliği proje formatına uygun proje hazırlama eğitimleri verildi. Eğitime katılanlara eğitim ve tanıtım materyalleri dağıtılarak, açılan hibe çağrılarının duyurularının yapılması ve koordinasyonun sağlanması amacıyla tüm katılımcıların iletişim bilgileri alınarak iletişim ağı oluşturuldu.
Eğitimlerin sonunda katılımcılara sertifika verildi. Malatya ilindeki proje kültürünün geliştirilmesi ve açılan hibe çağrılarına daha fazla proje hazırlanması açısından eğitimler çok önemli katkısı oldu. 


Güncelleme: 29/12/2011 / Hit: 8,505

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı