ENGLISH
  Güncelleme: 20/12/2011

Bağımsız Ulusal İnsan Hakları Kurumu konulu TAIEX Semineri Kapanışı

AB Bakanlığı ve Avrupa Komisyonu TAIEX birimi tarafından ortaklaşa düzenlenen "İnsan Hakları Kurumları: Paris Prensipleri doğrultusunda Bağımsız Ulusal İnsan Hakları Kurumu" başlıklı TAIEX Semineri 19 - 20 Aralık 2011 tarihlerinde Ankara Plaza Otel'de gerçekleştirilmiştir.


"Yargı ve Temel Haklar" başlıklı 23. Fasıl kapsamında ele alınmakta olan insan hakları kurumları alanında düzenlenen ve 2 gün süren seminerde bu alanda çalışan ilgili uzmanlar, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kamu kurumları temsilcileri konunun farklı yönlerini çalıştaylarda derinlemesine tartışmışlardır. İnsan Hakları Kurumu Kanun Tasarısı, İnsan Hakları Kurumu üyelerinin hesap verebilirliği ve üyelerin seçilmesi, İnsan Hakları Kurumu üyelerinin yetkinliği ve kurumun çoğulcu yapısı, İnsan Hakları Kurumunun bütçesi ve idari oluşumu, İnsan Hakları Kurumunun yetki alanı ve görevleri çalıştaylar boyunca ele alınan başlıca konular arasındadır.

Düzenlenen TAIEX Semineri'nin kapanış konuşmasını AB Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Hasan Nuri Yaşar yapmıştır. Sayın Prof. Dr. Yaşar konuşmasında, ülkemizdeki insan hakları ihlallerinin önlenmesi ve ilgili mevzuatın uygulanmasına ilişkin denetlemenin yapılmasını sağlamak için Paris prensipleri ışığında ulusal insan hakları kurumu görevini görecek bir yapının kurulmasının büyük önem taşıdığını belirtmiştir.

Sayın Prof. Dr. Yaşar, demokrasi kültürünün güçlenmesinin ve siyasi alanda yapılan reformların tam ve eksiksiz olarak uygulanmasının hükümet için büyük önem arz ettiğini ifade ederek insan hakları alanında gerçekleştirilecek bütüncül çalışmaların demokrasi için atılmış büyük bir adım olacağının altını çizmiştir.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 20/12/2011 / Hit: 9,381

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı