ENGLISH
  Güncelleme: 20/12/2011

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Yönelik Jean Monnet Burs Programı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Jean Monnet Burs Programı hakkında kamu kurum ve kuruluşlarımızın personelini bilgilendirmek amacıyla Müsteşar Yardımcısı Dr. Mehmet Cangir başkanlığında 19 Aralık 2011 tarihinde Bakanlığımızda bir bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.

jeanmonnet_kamu_bilgilendirme

Geniş bir katılımla gerçekleşen toplantıda, Müsteşar Yardımcısı Dr. Mehmet Cangir, Jean Monnet Burs Programının 20 yıldır yürütülmekte olan uzun soluklu bir program olduğunu ve çok geniş bir çalışma alanını destekliyor olması açısından da avantajlı bir burs olduğunu ifade ederek söze başlamıştır. Her yıl yaklaşık 100 kişinin faydalanabildiği bursun %60'lık kontenjanının kamu kurum ve kuruluşlarına ayrıldığını ifade eden Müsteşar Yardımcısı Dr. Mehmet Cangir, Jean Monnet bursunun kamu kurum ve kuruluşlarının idari kapasitelerini geliştirmek için çok önemli bir fırsat olduğunu, Jean Monnet bursuyla AB üyesi ülkelerde eğitim alan kamu kurumu çalışanlarının ülkemize dönerek edindikleri bilgilerle kurumlarının çalışmalarına değerli katkılar yaptıklarını belirtmiştir. Ayrıca, Dr. Cangir Burs Programının Avrupa ve Türkiye arasında geliştirilmek istenen sivil toplum diyaloğuna katkısını da şu sözlerle vurgulamıştır: "Avrupa'yı Türkiye'ye, Türkiye'yi de Avrupa'ya anlatmak çok önemli. Buradan giden nitelikli bursiyerlerimiz vesilesiyle Türkiye Avrupa'da çok güzel bir şekilde temsil ediliyor."

jeanmonnet_kamu_bilgilendirme

Daha sonra söz alan Proje Uygulama Başkanı Bülent Özcan, 30 Ocak 2012 tarihine kadar başvuruları devam edecek Jean Monnet Burs Programının tarihçesi, tahsis edilen burs oranları, burs miktarı, başvuru kriterleri ve seçim süreci hakkında katılımcıları bilgilendirmiştir. Bursun kamu kurum ve kuruluşlarınca etkin duyurulamamasından ve kamu personelinin burs başvurusu için teşvik edilmemesinden dolayı burstan faydalananların sayısının beklenenin çok altında kaldığını ifade eden Bülent Özcan, önümüzdeki süreçte kamu kurumlarınca bursa daha fazla ilgi gösterilmesinin arzu edildiğinin bir kez daha altını çizmiştir.

Toplantı, Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı Uzmanı Rüveyda Küçük tarafından yapılan ve Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan bir başka burs programı olan "Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programının" tanıtıldığı bir sunumla sona ermiştir.

 

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 20/12/2011 / Hit: 10,310

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı