ENGLISH
  Güncelleme: 19/12/2011

Paris Prensipleri doğrultusunda Bağımsız Ulusal İnsan Hakları Kurumu TAIEX Semineri

AB Bakanlığı ve Avrupa Komisyonu TAIEX birimi tarafından ortaklaşa düzenlenen "İnsan Hakları Kurumları: Paris Prensipleri doğrultusunda Bağımsız Ulusal İnsan Hakları Kurumu" başlıklı TAIEX Semineri 19 - 20 Aralık 2011 tarihlerinde Ankara Plaza Oteli'nde gerçekleştirilmektedir.


"Yargı ve Temel Haklar" başlıklı 23. Fasıl kapsamında ele alınmakta olan insan hakları kurumları alanında düzenlenen ve bu alanda var olan farkındalığı artırmak ve bu alanda çalışan ilgili uzmanları, akademisyenleri, sivil toplum kuruluşları temsilcilerini ve kamu kurumu temsilcilerini bir araya getirmek amacıyla gerçekleştirilen TAIEX Semineri'nin açılış konuşmasını AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Dr. F.H. Burak Erdenir yapmıştır.

Sayın Erdenir konuşmasında, Türkiye'nin hem ulusal düzeyde hem de uluslararası platformda insan haklarının korunup geliştirilmesine yönelik önemli reform çalışmalarına imza attığını belirtmiştir. Sayın Erdenir, bu çerçevede, ulusal insan hakları kurumlarının faaliyete geçmesi amacıyla da son dönemde ülkemizde çok önemli çalışmalar yürütülmekte olduğunu ifade etmiştir.


Sayın Erdenir, ayrıca, insan hakları alanında kurumsallaşmanın AB'ye üyelik sürecindeki ve Türkiye'nin demokratikleşme serüvenindeki öneminin altını çizmiştir.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 19/12/2011 / Hit: 11,464

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı