ENGLISH
  Güncelleme: 15/12/2011

Egemen Bağış 14. Randevu İstanbul Film Festivali Açılışına Katıldı

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlenen 14. Randevu İstanbul Film Festivali Açılışı Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın katılımlarıyla 14 Aralık 2011 tarihinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşti.

Bakan Bağış açılışta yaptığı konuşmasında, sanatın farklılıkların zenginlik olarak algılanmasına vesile olarak, diyalog ve barış kültürünün gelişmesinde büyük rol oynadığı belirterek, din, ırk ve kültür farklılıklarından doğan çatışmaların çok yoğun olarak yaşandığı günümüzde; dünyamızın sanatın birleştirici ve diyaloğu artırıcı yönüne her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Açılışta, Bakan Bağış'ın yanı sıra, TÜRSAK Vakfı Yönetim kurulu Başkanı Engin Yiğitgil de bir konuşma yaptı. Bakan Bağış'a TÜRSAK tarafından "Teşekkür Şilti" sunulan açılışta ayrıca, fotoğraf sanatçısı Ara Güler, sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, sinema yönetmenleri Çağan Irmak ve Muzaffer Hiçdurmaz ile sinema oyuncu Şener Şen'e de onur ödülü verildi.

 

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 15/12/2011 / Hit: 11,750

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı