ENGLISH
  Güncelleme: 14/12/2011

Avrupa Birliği'ne Uyum Sürecinde Kamu Sektöründe İç Denetim ve Dış Denetim İşbirliği Konferansı

Avrupa Birliği ile müzakereleri yürütülmekte olan "Mali Kontrol" faslı kapsamında 13-14 Aralık 2011 tarihlerinde Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen BAĞIŞ'ın ev sahipliğinde Sayıştay Başkanlığı, Maliye Bakanlığı ve İç Denetim Koordinasyon Kurulu Başkanlığı'nın da katkılarıyla Avrupa Birliği Bakanlığı ve OECD-SIGMA tarafından ortaklaşa düzenlenen konferansta, farklı Üye Devlet uygulamalarından örneklerle birlikte, iç ve dış denetim arasında işbirliği ve koordinasyon farklı açılardan ele alınmıştır.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış

 

Kamu Yönetimi reformunun en önemli unsurları arasında yer alan, iç denetim ve dış denetim fonksiyonları arasında işbirliği ve koordinasyon, modern mali yönetim anlayışında her iki fonksiyonun da etkinliğini artırmak açısından önemlidir. Konferans bu açıdan ilgili taraflara katkı sağlamıştır. Konferansta Avrupa Birliğine üye ülke uygulamalarından iç ve dış denetimin koordinasyon ve işbirliğine farklı örnekler sunularak mevcut uygulamalarımız ile karşılaştırma yapma imkanı sağlanmış, daha iyi sonuçlar almak yönünde atılacak adımlara zemin hazırlanmıştır.

Avrupa Birliğine Uyum Sürecinde Kamu Sektöründe İç Denetim ve Dış Denetim İşbirliği Konferansı

Sunumların üye ülkelerde iç ve dış denetim alanında uzmanlık ve deneyime sahip kişilerce yapıldığı konferansın katılımcıları arasında ülkemizden 400'e yakın iç ve dış denetçinin yanı sıra TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ve AB Uyum Komisyonu üyelerinin bir kısmı, Sayıştay Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı başta olmak üzere çok sayıda kamu kurum ve kuruluşunun üst düzey bürokratları yer almıştır.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 14/12/2011 / Hit: 17,246

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı