ENGLISH
  Güncelleme: 13/12/2011

Düzensiz Göçle Mücadelede Türkiye - AB İşbirliğinin Kuvvetlendirilmesi Başlıklı TAIEX Çalıştayı

 

 

AB Bakanlığı ve Avrupa Komisyonu TAIEX birimi tarafından ortaklaşa düzenlenen "Düzensiz Göçle Mücadelede Türkiye - AB İşbirliğinin Kuvvetlendirilmesi" başlıklı TAIEX Çalıştayı 13 - 14 Aralık 2011 tarihlerinde Ankara Plaza Oteli'nde gerçekleştirilmektedir.

"Adalet, Özgürlük ve Güvenlik" başlıklı 24. Fasıl kapsamında ele alınmakta olan düzensiz göçün önlenmesi alanında Türkiye - AB işbirliğinin kuvvetlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen TAIEX Çalıştayı'nın açılış konuşmasını AB Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Sayın Haluk Ilıcak yapmıştır. Sayın Ilıcak konuşmasında, AB ile Türkiye arasında göç ve sınır yönetimi, vize politikası, polis işbirliği, terörle mücadele ve uyuşturucu ile mücadele gibi alanlarda işbirliğini artıracak 24. Faslın Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin tek taraflı blokajı nedeniyle müzakerelere açılamadığı, buna rağmen 24. Fasıl kapsamına giren konulardaki reform çalışmalarının kararlılıkla sürdürüldüğü ifade etmiştir.

Sayın Ilıcak ayrıca Türkiye'nin düzensiz göçle mücadele alanında, uluslararası sözleşmeler ve ulusal mevzuat kapsamında yükümlülüklerini yerine getirmekte ve düzensiz göçle mücadele çabalarını kararlılıkla sürdürmekte olduğunu belirtmiş ancak Türkiye'nin bulunduğu coğrafya itibarıyla aynı anda hem istikrarsız ülkelere hem de Avrupa Birliği ülkelerine komşuluk yapmakta olduğunu vurgulamıştır. Bu nedenle yakın gelecekte Avrupa Birliği'nin sınırları haline gelecek sınırlarımızın ve göç yönetimi sistemimizin düzensiz göçle mücadelede daha etkin bir yapıya kavuşturulmasında Avrupa Birliği'ne de önemli sorumluluklar düşmekte olduğunun altını çizmiştir.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 13/12/2011 / Hit: 11,343

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı