ENGLISH
  Güncelleme: 08/12/2011

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış Yaşar Üniversitesi Yetkilileri ile Görüştü

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış, 8 Aralık 2011'de İzmir'deki temasları kapsamında, Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı ve Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan'ı kabul etti. Toplantıda, AB mevzuatının Türkçe'ye çevrilmesi çalışmaları görüşüldü. 

 

Yaşar Üniversitesi yönetimi, Avrupa Birliği Bakanlığı'nın, söz konusu çalışmalarda üniversitelerden yararlanma fikrini memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

 

Bilgi Toplumu ve Medya faslında, Bakanlık tarafından yaklaşık 300 sayfadan oluşan 20 adet Avrupa Birliği Mevzuatı'nın Yaşar Üniversitesi'ne gönderildiği belirtildi. Üniversitenin Mütercim-Tercümanlık Fakültesi'nden sınavla belirlenen 12 öğrencinin, öğretim üyeleri ile birlikte çeviriye başladığı duyuruldu. Çeviriler, Mütercim-Tercümanlık Fakültesi'ndeki öğretim üyeleri tarafından kontrol edildikten sonra, İletişim Fakültesi Dekanı ve ekibi tarafından teknik terminoloji çerçevesinde gözden geçirilecek. Ayrıca bu süreçte, Hukuk Fakültesi'nden de hukuki desteğin alınacağına değinildi.

 

Görüşmede, bu proje sayesinde bir üniversitenin, Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesinde sürdürülen çalışmalara, dolayısıyla katılım sürecine dahil edilmiş olduğunun altı çizildi. 

 

Projenin hedeflerinden bir tanesinin de, üniversite ortamında Avrupa Birliği Bakanlığı ve AB süreci ile ilgili farkındalığın artırılması olduğuna değinen Bakan Bağış, Türkiye'nin katılım sürecinde uzmanlaşmış mütercim yetiştirme yükümlülüğüne destek vermenin mutluluğunu dile getirdi.

 

Yaşar Üniversitesi yönetimi, nispeten yeni bir üniversite olduklarını, yeni fikirlere ve işbirliğine son derece açık olduklarını belirterek, iletişim faaliyetleri bakımından da her türlü desteği verebileceklerini ifade ettiler.

 

Eylül ayında Rektör Prof. Dr. Murat Barkan başkanlığındaki bir heyet Avrupa Birliği Bakanlığı'nı ziyaret etmişti. Bakanlık ile üniversite arasındaki ortak çalışma süreci konusunda anlaşmaya varılmıştı.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 08/12/2011 / Hit: 8,393

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı