ENGLISH
  Güncelleme: 24/11/2011

* "Gelişen Malatya AB'ye Hazırlanıyor" Projesi Kapsamında Okullarda "İnsan Sağlığı" ve "Hayatboyu Öğrenme" Seminerleri Başladı

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen "İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor" Programı kapsamında desteklenen "Gelişen Malatya AB'ye Hazırlanıyor" projesi çerçevesinde gerçekleştirilecek olan ortaöğretim okullarına yönelik "İnsan Sağlığı ve Hayatboyu Öğrenme" seminerlerinden ilk ikisi 23 Kasım 2011 tarihinde düzenlendi.

Toplamda 10 ortaöğretim okulunda düzenlenecek seminerlerden ilk ikisi Malatya Anadolu Lisesi ve Malatya Merkez İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirildi. Seminerlerin açılış konuşmasını yapan Malatya Valiliği AB Proje Ofisi proje uzmanı Hasan KAYA konuşmasında AB sürecinin yerelde yaygınlaştırılması adına bu eğitimlerin önemine dikkat çekti. Konuşmanın ardından Sağlıkçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin GÜRBÜZ tarafından "Tüketicinin ve Sağlığın Korunması" konulu sunum yapıldı. Daha sonra Malatya Valiliği AB Proje Ofisi proje uzmanı Mehmet Gökhan TOPÇU ve Milli Eğitim Müdürlüğü Projeler Koordinasyon Birimi proje uzmanı Mehmet Sürücü tarafından "Eğitim ve Kültür" fasıl başlığına yönelik Hayatboyu Öğrenme programları tanıtılarak gençlere yönelik Avrupa Fırsatları anlatıldı.

 

Seminerlerin sonunda öğrencilerin soruları yanıtlanarak, okullarda insan sağlığı ve hayat boyu öğrenme konularında eğitimlerin devam edeceği bildirildi. Bu konularda daha detaylı bilgi almak isteyen gençler sağlık merkezleri, Valilik ve Milli Eğitim Proje birimlerine yönlendirildi.


Güncelleme: 24/11/2011 / Hit: 8,960

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı