ENGLISH
  Güncelleme: 22/11/2011

"Karikatürle Türk-Yunan Komşuluğu" Projesi Sergi Açılışı Gerçekleştirildi

Avrupa Birliği Bakanlığı'nın yürütmekte olduğu "Türkiye ve AB Arasında Sivil Toplum Diyalogu-II Projesi" Kültür ve Sanat Hibe Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan Nezih Danyal Karikatür Vakfı'nın, "Karikatürle Türk - Yunan Komşuluğu" isimli projesine ait sergi açılışı 18 Kasım 2011 tarihinde Ankara'da, Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gerçekleştirdi. Projeye ait çalıştaylarda çizilen karikatürlerin sergilendiği etkinliğe Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Dr. Mehmet CANGİR, Proje Uygulama Başkanı Sayın Bülent ÖZCAN, karikatüristler Sayın Nezih DANYAL, İzel ROZENTAL, Tan ORAL, Giannis GEROVUİAS ve Muhammet ŞENGÖZ katıldılar.

csd_karikaturkerle_turk_yunan_komsulugu_sergisi_18_kasim_2011

 

csd_karikaturkerle_turk_yunan_komsulugu_sergisi_18_kasim_2011

Sergi açılışında konuşan Sayın CANGİR, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen BAĞIŞ'ın projeye ilişkin tebriklerini ve başarı temennilerini ileterek Türk-Yunan ortak değerlerinin kültürlerarası dostluğu pekiştirmedeki önemini vurguladı.

csd_karikaturkerle_turk_yunan_komsulugu_sergisi_18_kasim_2011

Sergiden önce Türk-İngiliz Kültür Derneği'nde gerçekleştirilen panelde konuşan Proje Uygulama Başkanı Sayın Bülent ÖZCAN, "Türkiye ve AB Arasında Sivil Toplum Diyalogu-II Projesi" hakkında bilgi verdikten sonra, ortak mizah kültürüyle oluşan ve iki toplumu yansıtan karikatürlerin dostluğa dair mesajları iki topluma da ilettiğini söyledi. Proje çerçevesinde çocukların da karikatür çizdiğini vurgulayan panelistler, çocukların düşmanlık veya savaş yerine dostluğa dair metaforları kullanmalarına dikkat çektiler.

csd_karikaturkerle_turk_yunan_komsulugu_sergisi_18_kasim_2011

 

Proje kapsamında Yunanistan'da, Sinop'ta ve Ordu'da da çalıştaylar süresince çizilen karikatürlerin sergilendiği etkinlikler sürecek.

Proje internet sayfası: http://www.turkyunank.org/

 

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 22/11/2011 / Hit: 10,200

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı