ENGLISH
  Güncelleme: 18/11/2011

Avrupa Birliği Bakanlığı 2012 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda Görüşüldü

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Avrupa Birliği Bakanlığı'nın 2012 yılı bütçesini sundu. Sayın Bağış, bütçelerin kabulünden önce Avrupa Birliği Bakanlığı'nın 2012 yılı bütçesi ile ilgili olarak Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Haluk Ilıcak'ın da katıldığı toplantıda milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Avrupa Birliği üyeliği hedefinin yarım asırdan bu yana Türkiye Cumhuriyeti için bir devlet politikası olduğunu ve Türkiye'nin evrensel değerleri savunan ve bu değerleri kucaklayan vizyonunun en önemli parçası olarak görüldüğünü ifade eden Sayın Bağış, çalışmalarında on yılını doldurmuş olan Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nin, müstakil bir Avrupa Birliği Bakanlığı'na dönüştürülmesinin Avrupa Birliği'ne üyelik sürecine verilen önemin en açık ifadesi olduğunu vurguladı.

Avrupa Birliği Bakanlığı'nın 2012 Mali Yılı Bütçe Tasarısının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunulması vesilesiyle Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın konuşma metni için tıklayınız. 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 18/11/2011 / Hit: 8,818

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı