ENGLISH
  Güncelleme: 16/11/2011

Egemen Bağış Şanlıurfa'da Yerel Medya Mensupları ile Bir Araya Geldi

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın himayelerinde Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen ve İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği'nce desteklenen "Türk Yerel Medyası AB Yolunda" projesinin yedinci bölgesel bilgilendirme semineri, 16-17 Kasım 2011 tarihlerinde Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın katılımıyla Şanlıurfa'da düzenleniyor.

Seminerin açılışında bir konuşma yapan Bakan Bağış, Türkiye'nin AB üyeliğinin dünya barışına yakılacak ve hiç sönmeyecek bir meşale olarak tarihi bir fırsat sunduğunu söyledi. Tarih boyunca yüzlerce millet, inanç ve kültürün Şanlıurfa'da barış ve huzur içinde yaşadığını belirten Bağış, "İşte o yüzden Avrupa Birliği sürecinde de Şanlıurfa'nın mesajını buradan Avrupa'ya taşıyor, Şanlıurfa aracılığıyla Avrupa Birliği'nin kuruluş değerlerini Avrupalılara tekrar tekrar hatırlatıyoruz" dedi.

Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Hakkâri, Kahramanmaraş, Kilis, Mardin ve Şırnak illerinden yerel medya mensuplarının katılımıyla iki gün boyunca devam edecek seminerde, katılımcılar AB'ye katılım sürecimiz, bu süreçte gerçekleştirilen çalışmaların günlük hayatımıza etkileri ve medyaya yönelik proje ve programlar hakkında bilgilendiriliyor. AB'den uzmanların da katılım sağladığı seminerde, katılımcılara AB sürecini daha bilinçli ve yakından takip etmelerini kolaylaştıracak bilgiler de veriliyor.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 16/11/2011 / Hit: 9,396

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı