ENGLISH
  Güncelleme: 28/10/2011

İstanbul Valiliği AB UDYK 2011 Yılı Üçüncü Toplantısı Gerçekleştirildi

İstanbul Valiliği'nin Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu 2011 yılı üçüncü toplantısı  Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu'nun katılımı ile İstanbul Ticaret Üniversitesi Eminönü Yerleşkesi Konferans Salonu'nda 28 Ekim 2011 tarihinde gerçekleştirildi. Kurulun bu toplantısında gündem Avrupa Birliği Bakanlığının kendi bütçesinden finanse ettiği "İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor Programı" kapsamında desteklenen "Avrupa Birliği Farkındalığı İstanbul'da Şekilleniyor" projesinin değerlendirilmesi idi. İstanbul Valiliğinin projeyi katılımcılara tanıtmasının ardından, İstanbul Valisi Sayın Mutlu açılış konuşmasını yaptı.  

 

Daha sonra kürsüye gelen Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış; ''Dünya siyasetinin oyun sahası artık bizim bölgemizdir. Türkiye artık farklı bir kulvarda oynuyor. Demokrasimiz, en önemli yumuşak gücümüz. Türkiye'yi bölge ülkelerinden farklı yapan en önemli özelliğimiz demokrasimiz. Demokrasinin geldiği noktada da AB sürecinin önemli etkisi var. Bu yüzden bizim hedefimiz tam üyelik. Bu yüzden biz AB standartlarını yakalamayı çok önemsiyoruz. Yakalayalım, o standartlara erişelim, sonra oturur, bir daha durumu gözden geçiririz. Ancak şu anda bizim enerjimizi doğru harcamamız, iyi odaklanmamız lazım. Odaklanacağımız nokta da Türkiye'nin standartlarını yükseltmektir." sözleriyle Türkiye'nin AB rotasında bir kez daha dikkat çekti.

 

 

Toplantı sonrasında "Avrupa Birliği Farkındalığı İstanbul'da Şekilleniyor" projesi kapsamında gerçekleştirilen "Proje Süreç Yönetimi Eğitmen Eğitimi"ne katılım sağlayan 30 uzmana sertifikaları, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış tarafından verildi.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 28/10/2011 / Hit: 13,731

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı