ENGLISH
  Güncelleme: 14/10/2011

Avrupa Komisyonu, Schengen Vizesi Prosedürlerinin İyileştirilmesinde İlk Adımı Açıkladı

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından 13 Ekim tarihinde yapılan duyuru ile Türk vatandaşlarına yönelik Schengen vizesi prosedürlerinde iyileştirme konusunda ilk adımın atıldığı açıklandı. Bu çerçevede başvuru sırasında istenilen belgeler listesinde uyumlaştırma ve yeknesaklık sağlanması yönünde Avrupa Komisyonu'nun aldığı karar uygulamaya geçirildi. Duyuruda yer alan kategorilere giren Türk vatandaşlarının seyahatlerinin amacına göre tüm ülkeler için aynı belgeleri sunmasının yeterli olacağı belirlendi.

Vize verilmesi prosedürlerinde iyileştirmenin 28 Eylül 2011 tarihinde Strazburg'ta gerçekleşen ve Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ile Avrupa Komisyonu'nun İçişlerinden sorumlu üyesi Cecilia Malmström'ün katıldığı toplantıda açıklanan vize için istenen belgelerin yeknesaklaştırılması hususunun gerçekleştirilmesinin ardından uzun süreli ve çoklu giriş vizeleri verilmesi, vize ücretlerinde indirim, vize merkezlerinin yaygınlaştırılması ve belli kategorilere ilave kolaylıklar sağlanması gibi adımlarla devam etmesi beklenmektedir.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu'nun 13 Ekim tarihli duyurusuna ve farklı amaçla seyahat edeceklerden tüm vize başvurularında talep edilecek uyumlaştırılmış belge listelerine aşağıdaki linklerden ulaşılabilir.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından yayımlanan "Türkiye'ye yönelik Schengen Vizesi Prosedürlerinde İyileştirme" konulu basın duyurusu için tıklayınız.

Türkiye'den kısa süreli vize başvurusu yapan başvuru sahipleri tarafından teslim edilecek belgelerin listesi için tıklayınız.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 14/10/2011 / Hit: 9,681

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı