ENGLISH
  Güncelleme: 11/11/2011

* "Gelişen Malatya AB'ye Hazırlanıyor" Projesi Kapsamında Avrupa Günü Paneli Düzenlendi

Avrupa Birliği Bakanlığı'nın İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor Programı kapsamında, Malatya Valiliği tarafından yürütülen "Gelişen Malatya AB'ye Hazırlanıyor" projesi çerçevesinde Avrupa Haftası Etkinlikleri kapsamında İnönü Üniversitesi'nde 12 Ekim 2011 tarihinde "Avrupa Günü Paneli" düzenlendi.

Açılış konuşmasını yapan Malatya Vali Yrd. Sn. Şükrü Özcan, müzakere sürecinde vatandaşların Avrupa Birliği hakkında doğru bilgilendirilmesi gerektiğinin altını çizerek; bu kapsamda gerçekleştirilen "Avrupa Günü Paneli"nin Malatya ilindeki vatandaşların süreç hakkında daha doğru bilgiye ulaşmasına katkıda bulunduğunu ifade etti.


İki oturumdan oluşan panelin "İllerimizin AB Sürecindeki Yeri ve Rolü" başlıklı ilk oturumunda AB sürecinde üniversite, eğitim, sağlık ve belediyecilik konuları ele alındı. Oturumda Avrupa Takımı üyesi Dr. Can Baydarol tarafından AB müzakere sürecinde mevcut durum hakkında katılımcılara bilgi verildi. Panelin ikinci oturumda ise "Öğrencilere Yönelik AB Fırsatları" altında Hayat Boyu Öğrenme Programları, Eurodesk ve Gençlik Programları ile Kalkınma Ajansı fırsatları anlatıldı.


Güncelleme: 11/11/2011 / Hit: 8,319

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı