ENGLISH
  Güncelleme: 05/10/2011

Egemen Bağış Avrasya Bilişim Zirvesi'ne Katıldı

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen BAĞIŞ ve Ulaştırma Bakanı Binali YILDIRIM, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen ICT Summit Eurasia - Avrasya Bilişim Zirvesi 2011'in açılışını birlikte gerçekleştirdiler.



Açılışta konuşan Sayın BAĞIŞ, Zirve'de hem Avrasya vizyonunun paylaşılmasının ve hem de ana tema olarak ''Sınırlar kalkıyor'' sloganının seçilmesinin son derece anlamlı ve önemli olduğunu vurguladı. Asya ve Avrupa'nın tam ortasında farklı medeniyetleri bir arada buluşturan, üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış ve arasından deniz geçen yegane şehir olan İstanbul'un, sınırları ortadan kaldıran linke tıklanabilecek tek merkez olduğunu belirtti.



Küreselleşmeyle birlikte zaman ve mekan kavramlarının iyice değiştiğini, tek bir dokunuşla dünyanın akışının farklılaşabildiği bir dönemde yaşandığını belirten Sayın Bakan, içinde bulunduğumuz çağın en önemli gereklerinden birinin de bilişim sektörünü yakından takip etmek, bu sektördeki gelişmelerin gerisinde kalmamak olduğunu hatırlattı. Böyle zamanlarda hiç kimsenin teknolojiye ve bilişime direnerek ayakta kalmasının söz konusu olamayacağının altını çizen BAĞIŞ, Türkiye'yi Cumhuriyetimizin 100. yılında Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarabilmemiz ve Sayın Başbakanımızın ilan ettiği 2023 vizyonu çerçevesinde dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden biri olabilmemiz için en büyük ihtiyacımızın daha fazla bilgi, daha fazla teknoloji, daha fazla bilişim ve daha fazla inovasyon olduğunu söyledi.

 

Sayın Bakan devamında, "Türkiye nasıl ekonomideki büyüme oranında Avrupa ortalamasını 6'ya katlıyorsa, bilişimde de 10'a katlıyor. Bu hızla Türkiye gerçekten çok farklı noktaları yakalayacaktır. Bunu getirecek olan da bilgi toplumudur. Bugün Türkiye Avrupa'da dizüstü bilgisayar üretebilen tek ülke konumuna geldi ki bu da Türkiye'nin geldiği noktayı çok iyi göstermektedir. Türkiye'nin AB standartlarında bir ülke olma yolundaki azmini ortaya koyan stratejinin bir sonucudur'' ifadelerini kullandı.

Avrupa'nın da geleceğini buna göre şekillendirdiğini aktaran BAĞIŞ, AB'nin 2020 stratejisinin omurgasını oluşturan 7 ana girişimden birisinin de 'Dijital Gündem' olduğunu ve Türkiye olarak, Bilgi Toplumu ve Medya faslı kapsamındaki müzakereler çerçevesinde buradaki gelişmeleri de yakından takip etme fırsatı yakaladığımızı anlattı.

BAĞIŞ, halk için teknolojinin artık bir lüks değil, ihtiyaç haline geldiğini, internet ağının köylere kadar ulaştığını kaydederek, ''Teknoloji üreten bir ülke olma yolunda hızla ilerliyoruz. Güçlü ekonomilerin sürdürülebilirliği ancak bilim, teknoloji ve yenilik ekseninde kaydettiği gelişmelerle sağlamlaşır'' diye konuştu.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 05/10/2011 / Hit: 8,192

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı