ENGLISH
  Güncelleme: 30/09/2011

Eskişehir Valiliği "Bölgesel Enerji ve Ulaştırma Çözümleri Çalıştayı" Düzenlendi

Avrupa Birliği Bakanlığı'nın yürütücüsü olduğu "İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor Programı" kapsamında desteklenen Eskişehir Valiliğinin "Eskişehir AB'ye Hazırlanıyor" projesi çerçevesinde ildeki kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerine yönelik "Bölgesel Enerji ve Ulaştırma Çözümleri Çalıştayı" 29 Eylül tarihinde düzenlendi. Çalıştayda açılış konuşması yapan Avrupa Birliği Proje Uygulama Başkanı Sn. Bülent Özcan'ın ardından Sektörel Politikalar Başkanlığı Koordinatör Sn. Leyla Akşin tarafından "Avrupa Birliği Enerji Politikaları ve Türkiye'nin Uyumu" konusunda katılımcılara bilgi verildi.

"Bölgesel Enerji ve Ulaştırma Çalıştayı"nda yetkin bilim adamları ve sanayi kuruluşları temsilcilerinin yaptıkları sunumlarla Eskişehir'in enerji ve ulaşım konularında mevcut stratejik özelliklerini analiz ederek, bu alanlarda şimdiye kadar yapılmış ve yapılmakta olan çalışmaları değerlendirdiler.

Eskişehir'deki çalışmalar AB ülkelerinde yapılan çalışmalarla karşılaştırılarak ileriye yönelik hedefler ve ilde yatırımların yapılabilmesi için gerekli şartlar belirlendi. Çalıştay sonunda yayınlanan bildiriler kitapçık haline getirilip ilgili kurumlarla paylaşılarak, çalıştayın ulaştırma ve enerji konularında yeni projelerin oluşturulmasına katkıda bulunması hedeflenmektedir.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 30/09/2011 / Hit: 9,157

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı