ENGLISH
  Güncelleme: 27/09/2011

"Avrupa Birliği Bütünleşme Sürecinde Etkinliklerle Bursa" Projesi Açılış Toplantısı

 

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen "İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor" programı kapsamında destek almaya hak kazanan Bursa Valiliğinin"AB Bütünleşme Sürecinde Etkinliklerle Bursa" projesinin tanıtım konferansı 26 Eylül 2011 tarihinde gerçekleştirildi. Bursa Sanayi ve Ticaret Odası ve İktisadi Kalkınma Vakfının işbirliği ile düzenlenen "Türkiye-Avrupa Birliği Müzakere Sürecinde Son Durum" adlı konferansa Avrupa Birliği Bakanlığından Müsteşar Yardımcısı V. Sn. Dr. Mehmet CANGİR katılım sağladı. Toplantının açılışında konuşan Bursa Valisi Sayın Şahabettin HARPUT, AB sürecinin AB'nin tutumu ne olursa olsun devam edeceğini söyledi.

Konuşmasında AB müzakere sürecine ilişkin değerlendirmeler de yapan Sayın CANGİR, AB üyelik sürecinin hedefin kendisinden daha önemli olduğunu vurgulayarak, sürece olan inancın ve motivasyonun bu sebeple asla eksilmediğini, Kopenhag Kriterleri'nin zaman zaman Ankara Kriterleri olduğunu ifade etti.

Açılış konuşmalarını takiben İl AB Daimi Temas Noktası Vali Yrd. Sn. Ahmet Hamdi USTA "AB Bütünleşme Sürecinde Etkinliklerle Bursa" projesi hakkında kısa bir bilgi verdi. İktisadi Kalkınma Vakfı Genel Sekreteri Sn. Doç. Dr. Çiğdem NAS tarafından dünden bugüne Türkiye-AB İlişkilerinde mevcut durum ve sorunlara ilişkin yapılan sunumun ardından İKV Proje Müdürü Sn. Çisel İLERİ katılımcılara katılım müzakereleri sürecinde etki analizleri hakkında bilgi verdi. Konferans, İKV Kıdemli Uzmanı Sn. Can MİNDEK tarafından yapılan Türkiye-AB Gümrük Birliği'ne ilişkin sunum ile devam ederek İKV Uzman Yardımcısı Sn. Damla CİHANGİR'in AB çevre politikası ve Türkiye'nin uyumu konusunda katılımcıları bilgilendirmesi ile sona erdi.

"AB Bütünleşme Sürecinde Etkinliklerle Bursa projesi" kapsamında çalıştay ve eğitimlerle ilin AB konusunda farkındalığının ve proje geliştirme kapasitesinin artırılması hedefleniyor. Nihai amaç ise kamuda ve özel sektörde AB uyum sürecinin doğru algılanmasına katkı sağlamak, sağlıklı bir kamuoyu oluşturmak ve Bursa ilinin AB mali yardımlarından daha fazla yararlanmasını sağlamaktır.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 27/09/2011 / Hit: 11,125

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı