ENGLISH
  Güncelleme: 21/09/2011

Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışma Grubu Toplantısı Antalya'da Gerçekleştirildi

Avrupa Birliği (AB) Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışmalar Grubu'nun 11. Çalışma Toplantısı, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 19 Eylül 2011'de Antalya'da gerçekleştirildi.

Çalışma Grubu'nun Fransız Başkanı Bernard Soulage, Türkiye'nin AB üyelik sürecinin zor ve ağır ilerlediğini vurgulayarak, bu çalışmalarla dostlukları pekiştirerek AB'nin bilinen taleplerini dile getireceklerini, Türk kamuoyunda AB üyeliği konusunda olumsuz bir dönüşüm olduğunu vurgulayarak, AB'ye bakışın bütün dünyada düşüşe geçtiğini söyledi.

Toplantının açılış oturumunda konuşan Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yücel ise AB projesinin bir devlet politikası olduğunu, siyasi kaygılarla bu sürecin engellenmemesi gerektiğini, AB standartlarının, halkın hayat standardını yükselteceği anlayışıyla önemsediklerini vurgulayarak, yapılan çalışmaların Türkiye için reform niteliğinde olduğunu kaydetti. AB'li dostlardan da aynı yaklaşımı beklediklerini belirten Yücel, "(Gelin, sürecin önünü tıkamayın) diyoruz. Ekonomik olarak daha kalkınmış bir Türkiye AB'nin lehinedir" dedi.

Son iki dönem herhangi bir faslın müzakereye açılmadığını vurgulayan Yücel, sürecin önündeki engellerin kaldırılmasını isteyerek şöyle devam etti: "AB süreci bizim için önemlidir. Bu süreç Türkiye'nin kazanımlarını sağladığı bir süreçtir. Bu süreçte sadece Türkiye değil AB ülkeleri de kazanıyor. Bu nedenle AB'nin bu yaklaşımla hareket etmesi ve bazı ülkelerin siyasi kaygılarla tıkadığı sürecin önünü açması gerekiyor."

Antalya Bölgeler Komitesi Çalışma Grubu Toplantısı


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 21/09/2011 / Hit: 9,867

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı