ENGLISH
  Güncelleme: 16/09/2011

"Çanakkale'nin AB Yolculuğu" Projesi Açılış Toplantısı Gerçekleştirildi

Avrupa Birliği Bakanlığı'nın İçişleri Bakanlığı ile işbirliği içerisinde sürdürmekte olduğu ve bir yılını doldurmuş olan "Valiliklerin AB Sürecinde Etkinliğinin Artırılması Projesi"  kapsamında, "Valilik AB Birimleri"nin teknik ve idari kapasitesini artırmak amacıyla Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen "İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor Programı" teklif çağrısı çerçevesinde destek almaya hak kazanan Çanakkale Valiliğinin "Çanakkale'nin AB Yolculuğu" isimli projesi, 15 Eylül 2011 tarihinde Çanakkale'de yapılan açılış töreniyle kamuoyuna tanıtıldı.

canakkalenin_ab_yolculugu_proje_acilis_top_15_09_2011

canakkalenin_ab_yolculugu_proje_acilis_toplantisi

Çanakkale Ticaret Borsası'nda gerçekleşen tanıtıma Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı V. Mehmet CANGİR, Çanakkale Vali Yardımcısı Ali PARTAL, kaymakamlar, belediye başkanı, başkan yardımcıları, oda yöneticileri, rektör yardımcıları, Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu üyeleri, sivil toplum örgütlerinden temsilciler, AB Koordinayon Merkezi Çalışanları ve basın mensupları katıldı.

"Valilik AB Birimleri"nin teknik ve idari kapasitelerini arttırmayı amaçlayan ve 2011 bütçesiyle 25 ile finansman sağlayan program kapsamında desteklenecek olan proje faaliyetleri, Avrupa Birliği Proje Koordinasyon Merkezi tarafından Çanakkale İl Özel İdaresi, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve GESTAŞ A.Ş. ile işbirliği içerisinde yürütülecek.

Proje kapsamında, Çanakkale Valiliği AB Proje Koordinasyon Biriminde görevli üç personel ve seçilecek dokuz kişi, beş gün süreyle "Eğiticilerin Eğitimi" programına katılacak, ayrıca bu eğitimin ardından, Valilik AB Proje Koordinasyon Birimi Eğiticileri tarafından "Kaymakamlık Proje Ekipleri"nde görevli yirmi beş personele "Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi" verilecek. Yapılacak eğitimlerde gezici birim görevi üstlenecek  "AB Tanıtım Otobüsü" hazırlanması ve yüzlerce kişiye eğitim gezileri ile ulaşılması hedefleniyor.

Yine proje kapsamında proje süresince ve sona ermesinden sonra da etkin bir şekilde çalışacak ve sadece il genelinde hizmete sunulacak "444 1 756" no'lu bir hat alınacak. Telefon tuşlarında "PKM" harflerine isabet eden 756 rakamı ile Proje Koordinasyon Merkezinin akılda kalıcılığı ve ulaşılabilirliği sağlanacak.

İspanya da bulunan Seville Ticaret Odası Uluslararası İlişkiler Birimine (The Chamber of Commerce of Seville The International Relations Department) ve INCOMA adlı özel proje ofisine, proje kapsamında bir çalışma ziyareti de düzenleniyor.

Tanıtım faaliyetleri kapsamında AB hakkında kompozisyon yarışması ile "10 AB kenti" isimli sinevizyon gösterisi yapılması ve Çanakkale'nin yerel televizyonlarında projenin adı ile hazırlanacak bir program yapılarak AB konusunda farkındalık yaratılması hedefleniyor.

canakkalenin_ab_yolculugu_proje_acilis_top_15_09_2011
canakkalenin_ab_yolculugu_proje_acilis_top_15_09_2011

Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 16/09/2011 / Hit: 10,146

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı