ENGLISH
  Güncelleme: 10/09/2011

Isparta İli Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplandı

Avrupa Birliği Bakanlığı'nın İçişleri Bakanlığı ile işbirliği içerisinde sürdürmekte olduğu ve bir yılını doldurmuş olan "Valiliklerin AB Sürecinde Etkinliğinin Artırılması Projesi"  kapsamında, Isparta ili Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu üçüncü toplantısı, 9 Eylül 2011 tarihinde Isparta Valilik Göl Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Isparta Valisi Sayın Memduh OĞUZ, Bakanlığımız Müsteşar Yardımcısı V. Dr. Mehmet CANGİR, AB İl Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Niyazi CAN, tüm ilçe kaymakamları, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr.İskender AKKURT, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Tuncay ENGİN, AB Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Davut Yasin DOĞAN ile kamu kurum ve kuruluşları il temsilcileri ve ilgili sivil toplum kuruluşları katılım sağladılar.

Isparta Valisi Sayın Memduh OĞUZ yaptığı açılış konuşmasında, toplantıya Bakanlığımız Müsteşar Yardımcısı V. Sayın Mehmet CANGİR'in katılımının, Avrupa Birliği Bakanlığının Avrupa Birliği sürecinde yerel yönetimlere verdiği önemin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Toplantıda, "Türkiye'nin Avrupa Birliği Süreci ve AB Mali Yardımları"  hakkında bir sunum yapan Dr. Mehmet CANGİR, "Valiliklerin AB Sürecinde Etkinliğinin Artırılması Projesi"  kapsamında valiliklerin her zaman yanında olacaklarını ifade etti.

Toplantıda ayrıca, Bakanlığımızın IPA kapsamında yürütücüsü olduğu Sivil Toplum Diyaloğu-II Tarım- Balıkçılık Bileşeni içerisinde kabul edilen ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odasının sunduğu "Türkiye'de Kerevit Üretiminin ve Pazarlanmasının Geliştirilmesi" projesi ve ildeki diğer başarılı projeler katılımcılara tanıtıldı.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 10/09/2011 / Hit: 9,151

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı