ENGLISH
  Güncelleme: 08/09/2011

Avrasya Bilişim Zirvesi İstanbul'da Toplanıyor

Avrupa Birliği Bakanlığı, Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım ve AB Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış'ın birlikte açılışını yapacakları ve 3-5 Ekim 2011 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek olan "ICT Summit Eurasia 2011-Avrasya Bilişim Zirvesi 2011" etkinliğine destek veriyor. Konferans, oturum, seminer, eşleştirme/buluşturma ortamları, sergi alanları ve sosyal etkinlikler ile geniş kapsamlı düzenlenen bu önemli Zirve'ye, her yıl dört binin üzerinde katılımcı iştirak ediyor.

Zirve'nin, bölge ülkelerini bilişim ortak paydasında Türkiye'de buluşturması hedefleniyor.

Bilişim alanındaki en büyük küresel aktörlerden biri olan AB'nin, sadece Avrupa'da değil Dünya'da da bu alandaki temel kavram ve kuralların oluşmasına önemli etkileri bulunmakta. Bu sebeple, ülkemizin AB'ye tam üyelik hedefi ve müzakere sürecinin, Türkiye'deki bilişim sektörünün rekabetçiliğine büyük katkıda bulunduğu düşünülmektedir.

Türkiye'nin AB sürecinin, Zirve'nin ana teması olan "Sınırlar Kalkıyor" başlığına da uygun bir şekilde, ülkemizin bölgesinde bir bilişim üssü haline gelmesi için önemli bir basamak olacağı öngörülmektedir.

Bahsekonu etkinlik ve program hakkında daha detay bilgiye ulaşmak ve kayıt yaptırabilmek için aşağıdaki sayfayı ziyaret edebilirsiniz,


www.bilisimzirvesi.com.tr

 

 

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 08/09/2011 / Hit: 8,020

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı