ENGLISH
  Güncelleme: 07/09/2011

Tralles'ten Avrupa Birliği'ne Köprü Projesi Açılış Toplantısı Gerçekleştirildi

Avrupa Birliği Bakanlığı'nın İçişleri Bakanlığı ile işbirliği içerisinde sürdürmekte olduğu ve bir yılını doldurmuş olan "Valiliklerin AB Sürecinde Etkinliğinin Artırılması Projesi"  kapsamında, "Valilik AB Birimleri"nin teknik ve idari kapasitesini artırmak amacıyla Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen "İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor Programı" teklif çağrısı çerçevesinde destek almaya hak kazanan Aydın Valiliğinin "Tralles'ten Avrupa Birliği'ne köprü" isimli projesi, 6 Eylül 2011 tarihinde Aydın'da yapılan açılış töreniyle kamuoyuna tanıtıldı. 

Açilış Toplantısı

 

Aydın Kültür Merkezi'nde gerçekleşen tanıtıma Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı V. Mehmet CANGİR, Aydın Valisi Kerem Al, Belediye Başkan Yardımcısı Şefika Çoban, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, AB İl Daimi Temas Noktası Koordinatörü ADÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı AD. Öğretim üyesi Doç. Dr. Didem Evci Kiraz, ilçe kaymakamları, daire müdürleri ve davetliler katıldı

"Valilik AB Birimleri"nin teknik ve idari kapasitelerini arttırmayı amaçlayan ve 2011 bütçesiyle 25 ile finansman sağlayan program kapsamında desteklenecek olan proje faaliyetleri, Aydın Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından; Aydın İl Özel İdaresi, Aydın Belediyesi, Aydın Ticaret Odası, Aydın Sanayi Odası, Adnan Menderes Üniversitesi, İl Tarım Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Cordoba Şehir Konseyi, İspanya ile işbirliği içerisinde yürütülecek.

 Açılış Toplantısı

 

Proje kapsamında düzenlenecek  "AB'yi Tanıyalım Haftası" Etkinlikleri ile "AB Parkı" ve "AB Ormanı" açılacak, aynı hafta etkinlikleri kapsamında İlköğretim ve liselerde çeşitli etkinlikler yapılacak, ayrıca İlde bugüne kadar yapılan AB projelerinin sergilendiği bir AB Sergisi de açılacak. Cordoba Şehir Konseyi üst düzey yöneticileri ile tanışma, gelecek için işbirliği alanlarını yerinde görme, resmi bağlantılar yapma, iletişime geçilecek sektör temsilcileri ile görüşmeler yapma ve iki şehir arasında geleceğe yönelik işbirliğini somutlaştıran bir protokolün imzalanması amacıyla İspanya Cordoba Şehir Konseyine bir çalışma ziyareti yapılacak. Aydın Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi'nde görev yapan on bir kişi, "AB Müzakere Süreci", "AB Mali Yardımları", "Proje Döngüsü Yönetimi" ve Bütçe Yönetimi" ile ilgili teorik ve uygulamalı eğiticilerin eğitimi programına katılacak. Ayrıca AB proje gönüllülerine yönelik Projeye ilişkin sunumların yapılacağı ve detaylı bilgilerin verileceği dört bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.

Tralles'ten Avrupa Birliği'ne Köprü

Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 07/09/2011 / Hit: 8,934

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı