ENGLISH
  Güncelleme: 03/09/2011

Jean Monnet Bursiyerleri İçin Burs Öncesi Bilgilendirme Seminerleri Düzenlendi

Ülkemizin Avrupa Birliğine tam üyelik hedefi çerçevesinde, AB alanında uzmanlaşmış personel sayısının artırılması amacıyla, AB tarafından finanse edilen Jean Monnet Burs Programı'nın 2011-2012 akademik yılı bursiyerleri için "Burs Öncesi Bilgilendirme Seminerleri" düzenlendi.

Jean Monnet Bilgilendirme Toplantısı

 

 

İlki Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı V. Sayın Mehmet Cangir'in evsahipliğinde 23 Ağustos 2011 tarihinde Ankara'da, diğeri ise 24 Ağustos 2011 tarihinde İstanbul'da gerçekleşen iki seminerde, bu yıl burs almaya hak kazanan 100 bursiyere, Jean Monnet Burs Programı kapsamındaki yükümlülükleri aktarıldı. Ayrıca bursiyelere Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın tebrik mesajı da iletildi.

Seminerler, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'ndan konuşmacıların katılımıyla gerçekleşti. Bursiyerlere,  Avrupa Birliği Bakanlığı Katılım Politikası Başkanı Seval IŞIK tarafından katılım müzakereleri hakkında bilgi aktarılırken, bursiyerler Dışişleri Bakanlığı tarafından ‘Türk Dış Politikasının Temel Konuları' hakkında da bilgilendirildiler.
2011-2012 bursiyerleri, seminerlere katılım gösteren sekiz eski Jean Monnet bursiyerinin bilgi, deneyim ve eğlenceli anılarını dinleyerek paylaşımlarda bulundular


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 03/09/2011 / Hit: 10,978

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı