ENGLISH
  Güncelleme: 08/08/2011

"Türk Yerel Medyası AB Yolunda" Seminerlerinin Dördüncüsü Elazığ'da

T.C.
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği


BASIN DUYURUSU

"Türk Yerel Medyası AB Yolunda" Seminerlerinin Dördüncüsü Elazığ'da

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen ve İngiltere Büyükelçiliği tarafından desteklenen "Türk Yerel Medyası AB Yolunda" projesi devam ediyor.

Proje kapsamındaki dördüncü bölgesel bilgilendirme semineri 8-9 Eylül 2011 tarihlerinde Elazığ'da gerçekleştirilecek.

Seminer, Elazığ, Batman, Bingöl, Diyarbakır, Malatya, Siirt ve Tunceli illerinde çalışan yerel medya mensuplarımızın katılımı ile gerçekleştirilecek.

Elazığ seminerine katılım için belirtilen illerden başvuruların alınmasına başlandı. Başvuru süresi 17 Ağustos'a kadar devam edecek.

Seminerlere katılım için başvuruların internet üzerinden alındığı projeyle ilgili bilgilere ve seminer takvimine http://www.turkyerelmedyasiabyolunda.org/ adresinden ulaşılabilir.

Türkiye çapında, gazete, televizyon, dergi, radyo, internet olmak üzere tüm yerel medya mensuplarına hitap eden projede, yerel medyanın, Türkiye'nin AB'ye katılım sürecini daha yakından takip edebilmesi ve sürece dahil olması amaçlanıyor.

Bu projeyle, Avrupa Birliği Bakanlığı, tüm yurda yayılarak yerel medyayla bir araya geliyor ve AB sürecimiz, günlük hayatımıza ne getirdiği ve medyaya yönelik proje ve programlar ilk elden yerel medyaya aktarılıyor. Ayrıca, katılımcılara, çalışmalarında AB sürecini takip etmelerini kolaylaştıracak bilgiler de veriliyor.

Bakanlığımızca, yerel medya mensupları için özel olarak hazırlanan AB Rehberi de katılımcılara sunuluyor.
Projenin ilk bölgesel bilgilendirme semineri Mayıs'ta İstanbul'da düzenlenmişti. Haziran'da Ankara'da ve Temmuz'da Erzurum'da yapılan seminerlerin ardından, Elazığ'da dördüncü seminer gerçekleştirilecek.

Yerel medya mensuplarımızı seminerlerimize bekliyoruz.

Basına saygıyla duyurulur.



Güncelleme: 08/08/2011 / Hit: 8,933

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı