ENGLISH
  Güncelleme: 02/08/2011

"Avrupa Kültür Koridoru: Çorlu-Sakar" Projesi Açılış Toplantısı

 

Türkiye ve AB Sivil Toplum Diyaloğu-II, Kültür ve Sanat Bileşeni Hibe Programı kapsamında Tekirdağ Çorlu'da faaliyet gösteren Balkan Türkleri Derneği tarafından yürütülen  "Avrupa Kültür Koridoru: Çorlu-Sakar" projesinin açılış toplantısı 29 Temmuz 2011'de  Çorlu Belediyesi Şevket Esendal tiyatro salonunda gerçekleştirildi. Açılış toplantısına Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Avrupa Birliği Bakanlığı Siyasi İşler Başkanı Ege Erkoçak, Balkan Türkleri Derneği Başkanı Sezgin Engin, Çorlu Belediye Meclisi Üyeleri ve Bulgaristan heyeti katıldı.

Balkan Türkleri Derneği'nin proje sahibi, Bulgaristan'dan Chitalishte "St. Kiril and Methodius" derneği ile Tokatlılar Kültür ve Dayanışma derneğinin de proje ortağı olduğu söz konusu girişim bir Avrupa Kültür Koridoru oluşturarak Bulgar ile Türk sivil toplum örgütleri arasında sürdürülebilir ve uzun vadeli bir iletişim ağı oluşturmayı amaçlamaktadır.

On iki ay sürmesi planlanan ve toplam bütçesi 93.755,81 Avro olan "Avrupa Kültür Koridoru: Çorlu-Sakar" projesi kapsamında ‘Sınır Tanımayan Kültür Girişimi' isimli kültür forumunun açılışı yapılacak ve Topolovgrad'da Türk Sanatı Günleri ile Çorlu'da Bulgar Sanatı Günleri düzenlenecektir.

 

 

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 02/08/2011 / Hit: 10,056

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı