ENGLISH
  Güncelleme: 29/07/2011

"Farklı Renkler Bir Arada" Projesi Açılış Toplantısı Gerçekleştirildi

Sivil Toplum Diyaloğu-II Kültür ve Sanat Hibe Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan ve toplam proje bütçesi 161.766,92 Avro olan Rize KAÇED Derneği'nin "Farklı Renkler Bir Arada" projesi 28 Temmuz 2011 tarihinde Rize Dedeman Oteli'nde düzenlenen açılış töreniyle kamuoyuna tanıtıldı.

Toplantıda, KAÇED Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Proje Koordinatörü Yaşar Yeğen projeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Ardından kürsüye çıkan Avrupa Birliği Bakanlığı Sivil Toplum, İletişim ve Kültür Başkanı Kayhan Özüm, Avrupa Birliği Bakanlığı'nın Avrupa Birliği'ne katılım sürecinde sivil toplum kuruluşlarımıza verdiği önem ve sivil toplum ile diyaloğun arttırılması amacıyla Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen çalışmalardan bahsederek, Sivil Toplum Diyaloğu-II Hibe Programı hakkında katılımcılara bilgi verdi. Toplantı, Rize Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran'ın konuşmasının ardından verilen kokteyl ile sona erdi.

Rize KAÇED Derneği'nin faydalanıcı, Barselona'da bulunan FUSIC-Fundació Societat I Cultura'nın proje ortağı olduğu "Farklı Renkler Bir Arada" Projesi ile Türkiye ve İspanya'da unutulmaya yüz tutmuş otantik yerel kültür ve folklorun yaşatılması yolu ile kültürel diyaloğun ve hoşgörünün tesis edilmesi amaçlanmaktadır.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 29/07/2011 / Hit: 11,293

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı