ENGLISH
  Güncelleme: 27/07/2011

"Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı'nda AB Standartlarının Uygulanması" Projesi Tanıtım Toplantısı

Sivil Toplum Diyaloğu-II Balıkçılık ve Tarım Bileşeni kapsamında hibe almaya hak kazanan Küçükçekmece Belediyesi'nin "Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı'nda AB Standartlarının Uygulanması" isimli projesinin bilgilendirme toplantısı 20 Temmuz 2011 tarihinde Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

İstanbul Vali Yardımcısı Feyzullah Özcan ve çok sayıda davetlinin katıldığı tanıtım toplantısında projenin ayrıntıları, hedefleri ve Türkiye-AB diyaloğundaki önemi anlatıldı.

Proje koordinatörü Semra Aydın Avşar'ın moderatörlüğünde yapılan toplantıya AB Bakanlığı adına Proje Uygulama Başkanlığı Uzmanı Makbule Okat katıldı.

"Tezgâhtan sofraya kaliteli ve sağlıklı balık" sloganı ile Türkiye'nin AB normlarına sahip ilk balık pazarını oluşturma amacıyla yürütülen 144.810 Avro bütçeli proje kapsamında Küçükçekmece'de AB normlarına uygun bir balık pazarının inşa edilmesi, pazarda çalışacak esnaflara ve denetimi sağlayacak Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü personeline eğitim verilmesi hedeflenmektedir.

Proje kapsamında ayrıca Litvanya'ya çalışma ziyareti düzenlenecek ve balık pazarları incelenecektir. Proje sertifikalandırma ile sona erecek ve Türkiye'de ilk kez ISO 22000 (HACCP) belgesi verilecektir.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 27/07/2011 / Hit: 11,877

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı