ENGLISH
  Güncelleme: 28/07/2011

"Geleceğin Süt Çiftliklerinin Yönetiminde Bilgi Köprülerinin Kurulması" Projesi Açılış Toplantısı

 

Sivil Toplum Diyaloğu-II Projesi kapsamında hibe almaya hak kazanan ve toplam proje bütçesi 150.506,20 Avro olan Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin "Geleceğin Süt Çiftliklerinin Yönetiminde Bilgi Köprülerinin Kurulması" isimli projesi 26 Temmuz 2011 tarihinde Aydın Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda düzenlenen açılış töreniyle kamuoyuna tanıtıldı.

Tanıtım toplantısına Aydın Valisi Sayın Hüseyin Avni Coş, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı V. Sayın Ahmet Yücel ve Aydın Milletvekilleri Sayın Ali Gültekin Kılınç ve Sayın Semiha Öyüş teşrif ettiler. Proje sahibi kuruluş Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sayın Mehmet Sedat Güngör, Aydın İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Servet Başkaya, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı V. Sayın Ahmet Yücel ve Aydın Valisi Sayın Hüseyin Avni Çoş'un konuşmalarının ardından verilen kokteyl ile toplantı sona erdi.

 

Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin uygulayıcısı ve Aydın Süt Üreticileri Birliği, Uluslararası Hayvan Kayıt Komitesi (ICAR), Alman Holstein Birliği'nin (DHV) proje ortağı olduğu "Geleceğin Süt Çiftliklerinin Yönetiminde Bilgi Köprülerinin kurulması" projesi toplamda 150.506,20 Avro bütçeye sahip olup bu bütçeye AB, 127.478 Avro, Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği 20.980 Avro, proje ortağı ICAR ise 2.046 Avro katkı sağlamaktadır.

12 ayda tamamlanacak proje çerçevesinde ekonomik açıdan verimli, çevreye ve hayvan refahına saygılı olacak bir şekilde çiftçilerin modern ve yüksek kaliteli üretim standartlarına ulaşmalarının sağlanması ve Aydın'da faaliyet gösteren mandıraların ihtiyaçları tanımlanarak yönetim kapasitelerinin arttırılması hedeflenmektedir.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 28/07/2011 / Hit: 11,273

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı