ENGLISH
  Güncelleme: 27/07/2011

"Tütün Serüveni; Fransa'dan Türkiye'ye, Reji'den Tekel'e" Projesi Açılış Toplantısı Gerçekleştirildi

 

T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen Türkiye ve AB Arasında Sivil Toplum Diyalogu-II Projesi Kültür ve Sanat Hibe Programı kapsamında K2 Çağdaş Sanat Derneği'nin "Tütün Serüveni; Fransa'dan Türkiye'ye, Reji'den Tekel'e" projesinin açılış toplantısı 22 Temmuz 2011 tarihinde gerçekleştirildi. Toplantıya Avrupa Birliği Bakanlığı'ndan Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanı Pınar TANLAK ve Sivil Toplum, İletişim ve Kültür Başkan V. Kayhan ÖZÜM katılım sağlayarak diğer katılımcıları sivil toplum, Avrupa Birliği ve proje uygulama süreci konularında bilgilendirdiler.

120.963,22 Avroluk bütçesiyle proje, Türkiye ve Fransa'dan iki sanat organizasyonunun işbirliğinde gerçekleşecek ve tütün bitkisinin endüstriyel üretimi ekseninde hazırlanacak 45 dakikalık bir belgesel film aracılığı ile iki ülkenin tarihi ve ekonomik ilişkilerinin yansımalarının açıklanmasını, Fransız Rejisi Sistemi'nin İzmir'deki sivil toplumun yaşamına olan yansımalarının ortaya konulmasını, bu kültür ve sanat prodüksiyonu ortaklığı aracılığı ile kültürel diyaloğun geliştirilmesine katkı yapılmasını hedefliyor.

  

Proje kapsamında İstanbul'a 5 gün ve Ankara'ya 3 gün düzenlenecek yurtiçi; Fransa Felletin'e düzenlenecek 10 günlük yurtdışı çalışma ziyaretleri ile çekilecek belgesel film için gerekli ön çalışmalar yapılacak. Çekilen belgeselin Fransa'da ve Türkiye'de galaları gerçekleştirilecek, araştırmalar ve çekimler sırasında çekilen fotoğraflar sergilenecek. Belgesel filmin tamamlanmasını müteakip ve festivallerin başvuru zamanlarına bağlı olarak en az 5 festivale gönderilebilmesi için gerekli çalışmaların yapılacak olması da projenin ilgi çekici faaliyetleri arasında yer alıyor.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 27/07/2011 / Hit: 8,886

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı